‘Ook TSMC en Foxconn tonen naast Nvidia interesse in overname ARM’

31 reacties

Volgens het Japanse Nikkei zou Nvidia niet de enige geïnteresseerde partij zijn in de overname van Arm. Die baseert zich op uitspraken van enkele vertegenwoordigers van Softbank, de eigenaar van Arm. Er werd contact opgenomen met de grootste marktspelers zoals TSMC, Foxconn, Samsung, Apple, en Nvidia. Sommigen van hen waaronder Nvidia, Foxconn, en TSMC zouden zowel financiële data als voorspellingen gekregen hebben om het bedrijf beter te kunnen beoordelen. 

Apple lijkt geen verdere interesse te tonen in een potentiële deal. Terwijl ook Samsung beweert geen interesse te tonen in een overname, zijn er volop verdere gesprekken bezig tussen Nvidia en Softbank. Het groene kamp zou verkiezen om het bedrijf volledig over te nemen in plaats van een deel van de aandelen.


Het Japanse holdingbedrijf Softbank kocht Arm voor 32 miljard dollar in 2016 

Zo’n deal zal waarschijnlijk niet doorgaan zonder goedkeuring van meerdere overheden. Wie uiteindelijk Arm overneemt, zal beschikken over zijn intellectuele eigendom. Meer dan 90 procent van alle mobiele chips in de wereld zijn hierop gebaseerd. De toekomstige eigenaar zou zijn machtspositie kunnen misbruiken en voor oneerlijke concurrentie kunnen zorgen.

Bron: ExtremeTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*