Nieuwe iMac vereist speciale anti-krassen-poetsdoek voor display

73 reacties

Apple heeft deze week een nieuwe iMac van 27-inch aangekondigd. Naast de Comet Lake-processors heeft ook het scherm een aanpassing gekregen, het heeft namelijk een 'nano-texture' op het glas. Het blijkt echter niet zomaar schoon te maken te zijn.

De nieuwe all-in-one maakt gebruik van eenzelfde soort glas dat we vinden op de Pro Display XDR, dat ook niet met de eerste de beste doek schoon te maken blijkt te zijn. Dergelijke informatie staat ook in het document waar de specificaties van zowel het Pro Display als de nieuwe Mac Pro in beschreven worden. Apple schrijft op zijn supportpagina dat het verbiedt om 'normale poetsdoeken' te gebruiken, in plaats daarvan levert de fabrikant een eigen doek die krassen achterwege moet laten.

De doek moet uitsluitend droog worden gebruikt, zonder water of andere schoonmaakmiddelen — dus ook geen glasreiniger. Voor hardnekkige vlekken kan de doek vochtig worden gemaakt met een isopropylalcohol-oplossing van 70%. De doek zelf moet met de hand gewassen worden, met afwasmiddel en water. Goed uitspoelen en in de lucht laten drogen voor minimaal 24 uur zou ook belangrijk zijn.

Het textuur op het glas zorgt ervoor dat het extra mat is, een eigenschap die zeker van pas komt voor met name professionals, die niet graag te voorkomen reflecties op hun scherm hebben. Het glas is niet standaard aanwezig; Apple verrekent 625 euro extra voor het matte glas.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*