Intel Alder Lake-S-chip gespot met DDR5-ondersteuning

9 reacties

Afgelopen donderdag schreven we over AdoredTV, die een marketingslide met informatie over een chip met de Gracemont-architectuur wist te spotten. Deze chip maakte ook gebruik van ddr5-geheugen. Dat maakt het aannemelijk dat andere chips met de Gracemont-architectuur óók gebruikmaken van ddr5. Daar is nu nóg een aanwijzing over opgedoken.

Videocardz heeft namelijk informatie bemachtigd over de geheugencontroller van Alder Lake-S. Deze generatie moet na Rocket Lake komen, en daarmee vermoedelijk in de Core 12000-generatie terechtkomen. De informatie weet te vertellen dat Alder Lake varianten krijgt met ddr5-ondersteuning, voor zowel één udimm per geheugenkanaal als een variant met twee dimm's per geheugenkanaal. Wederom wordt er (voor sommige chips) weer ondersteuning toegevoegd voor ecc-geheugen voor foutcorrectie. Ook voor Tiger Lake-H blijkt er gewerkt te worden aan (verbeterde) ecc-ondersteuning.

Updated RKL-S DDR4 2DPC SBS configuration
Added ADL-S DDR5 UDIMM 1DPC B2B ECC and Non-ECC configuration
Added ADL-S DDR5 UDIMM 2DPC B2B ECC and Non-ECC configuration
Updated TGL-H DDR4 T3/12L WP ECC 1DPC configuration
Added TGL-H DDR4 MD 1Rx16 configuration

Legend: One DIMM Per Channel (1DPC), Two DIMMs Per Channel (2DPC), UDIMM – Unbuffered DIMM

Ook noemenswaardig is dat Intel deze vermeende ddr5-ondersteuning toe gaat voegen bij de introductie van een nieuw platform, dat vermoedelijk LGA 1700 gaat heten. Bovendien zouden AMD en Intel met dezelfde nieuwe generatie overstappen op een nieuw platform. De rode concurrent stuurt namelijk bij de eerste Zen 4-producten AM4 met pensioen.

Bron: Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*