Microsoft geeft Windows en Azure hernieuwde focus met reorganisatie

15 reacties

Microsoft breidde begin dit jaar Panos Panay's functies bij de Surface-afdeling uit naar de Windows-tak en voerde een bredere reorganisatie door, om zo de organisatie wat nieuw leven in te blazen. Microsoft-nieuwssites Thurrot en Petri claimen documenten te hebben ingezien waarin geconstateerd wordt hoe de veranderingen er precies uit moeten gaan zien.

Met de 'volgende stap' wil de softwaregigant zich focussen op het maken van producten en op het synchroniseren van ervaringen bij diensten van het bedrijf. De eindgebruiker moet de producten van alle bedrijfssegmenten aantrekkelijker gaan vinden aan de hand van een pull-marketingstrategie, aldus het Windows-hoofd.

De Windows + Devices-afdeling zou volgens hem drie (vanzelfsprekende) doelen hebben: de ervaringen van gebruikers van Microsoft-producten verrijken, de Windows en Surface-segmenten vergroten en voor innovatie blijven zorgen. Dit vereist een 'overeenkomende strategie voor alle diensten en producten'.

Ook Azure krijgt een hernieuwde focus met een 'Azure Core-team' dat de compute-. netwerk- en opslagkanten onder hetzelfde team moet brengen. Voor de clouddienst zijn er ook twee nieuwe teams. Het ene team is ontstaan uit Azure Cosine en moet werken aan Azure Edge. Het andere team heet 'Azure for Operators', dat 5G en virtual networking in gaat zetten in Azure-diensten. Het zal opvallend genoeg worden geleid door de ceo's van twee andere bedrijven, genaamd Affirmed Networks en Metaswitch.

Dat Microsoft werkt aan een volledig virtueel besturingssysteem voor consumenten-pc's is al duidelijk, zo bleek uit een vacature van een maand geleden. Dit zal Azure in gaan zetten als basis, de 'synchronisatie' van alle producten van het bedrijf gaat hier duidelijk een belangrijk onderdeel in zijn. Deze reorganisatie wijst uit dat Microsoft in de toekomst zich nóg meer op services zal focussen en meer van zijn producten aan elkaar zal gaan koppelen.

Bronnen: Thurrot, Petri

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*