Xiaomi op derde plaats van Europese smartphonemarkt in tweede kwartaal van 2020, ten koste van Huawei

6 reacties

Eind juli kwam van meerdere bronnen het nieuws dat Huawei in het tweede kwartaal van 2020 wereldwijd gezien de meeste smartphones heeft geleverd, waarmee ze Samsung van de troon stootten. Daarbij werd de kanttekening geplaatst dat deze onverwachte troonwisseling vermoedelijk werd veroorzaakt door de Covid19-pandemie en het herstel daarvan in China. Huawei doet van oudsher goede zaken in thuisland China.

Nu maakt analistenbureau Canalys over hetzelfde kwartaal de cijfers in Europa bekend. Daaruit blijkt dat Xiaomi en Huawei in Europa van plek zijn gewisseld. Samsung staat ondanks een daling van 31% geleverde telefoons nog steeds bovenaan de ranglijst, op enige afstand gevolgd door Apple. Apple en Xiaomi zijn in de top vijf de enige twee fabrikanten die vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 een stijging laten zien. Apple zag zijn leveringen stijgen met een forse 42%, Xiaomi doet daar nog een schepje bovenop met 65%.

Vermoedelijke oorzaak van de opleving bij Apple lijkt het uitbrengen van de relatief goedkope Iphone SE 2020 te zijn geweest. Xiaomi bedient voornamelijk de prijsbewuste consument en zou in juni een sterke maand hebben gedraaid. Of de situatie voor Huawei gaat veranderen is de vraag. Huawei verwacht binnenkort een chiptekort te hebben wat ongetwijfeld invloed heeft op het aantal te leveren smartphones. Daarnaast heeft het bedrijf al geruime tijd geen toegang meer tot Google's servicepakket voor Android.

Bronnen: Android Authority, Canalys

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*