Android-smartphones kunnen grootste seismische detectiesysteem vormen met nieuwe Google-API

6 reacties

Hoewel er veel nadelen zijn aan een gecentraliseerd systeem, zijn er ook zeker grote voordelen. Zo hebben Google en Apple een api ontwikkeld waarmee de verspreiding van corona gemeten kan worden. Blijkbaar kan dit concept veel breder ingezet worden, Google heeft Android nu namelijk ook voorzien van een functie om ongewone trillingen op te merken.

De software 'Android Earthquake Alerts System' is ontwikkeld in samenwerking met seismologen van het United States Geological Survey en het California Governor's Office of Emergency Services. Aan de hand van de accelerometers die in je smartphone zitten kan worden bepaald hoe groot een bepaalde versnelling is — dat kan dus blijkbaar ook voor signalen die zo klein zijn als een trilling die een voorschok bijvoorbeeld zou veroorzaken.

De software meet deze trillingen en geeft ze door aan Google's aardbeving-server. Deze server bepaalt op basis van alle meetpunten of er inderdaad een aardbeving gaande is. In het geval van een beving wordt via het ShakeAlert-detectiecentrum een signaal uitgestuurd gekoppelde apparaten in Californië. Momenteel bevinden zich er 'meer dan 700 seismometers in Californië, met een zee van Android-smartphones erbij zal dit dus flink toenemen.

Google zegt dat je Android-telefoon nu in staat is om wereldwijd ingezet te worden als onderdeel van het netwerk, zodat ook andere seismisch actieve gebieden gemakkelijk gewaarschuwd kunnen worden. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om een netwerk van seismische sensoren te plaatsen, laat staan goedkoop. Als je omwille van bijvoorbeeld gegevensbescherming de functie uit wilt zetten, dan is dat ook mogelijk volgens de zoekgigant.

Bron: Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*