Microsoft maakt prijs en releasedatum opvouwbare Surface Duo smartphone bekend

29 reacties

Er wordt al ruim een half jaar lang gespeculeerd over de Microsoft Surface Duo en het ziet ernaar uit dat de geruchten omtrent de nieuwe Android-smartphone van de softwarereus grotendeels waar zijn. Microsoft heeft vandaag enkele specificaties, de retailprijs en releasedatum uit de doeken gedaan.

De opvouwbare smartphone heeft twee 5,6 inch amoled-schermen met elk een resolutie van 1800 x 1350 pixels. Daarnaast bevat het toestel een Snapdragon 855-processor, 6 GB ram en 128 of 256 GB aan opslaggeheugen. Verder heeft de Surface Duo een enkele 11 megapixel (f/2,0) camera aan boord waarmee gefilmd kan worden op een resolutie van 4K en 60 fps.

Het toestel kan geen verbinding maken met 5g-netwerken. Het ontwerp van de Surface Duo was namelijk al langere tijd af en er was destijds geen rekening gehouden met een extern 5g-modem. Microsoft zou het niet de moeite waard hebben gevonden om het binnenwerk van de smartphone aan te passen en heeft daarom besloten bij de Snapdragon 855 te blijven. 

Microsoft meldt verder dat de telefoon (uitgevouwen) 4,8 mm dik is en 93,3 mm breed. De accu heeft een capaciteit van 3577 mAh en kan overweg met 18 watt fast charging. De Surface Duo komt uit op 10 september, maar kan nu al bij verschillende Amerikaanse (web)shops worden gepre-ordered vanaf 1399 USD. 

Bronnen: Microsoft , Neowin

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*