’s Werelds eerste mechanisch toetsenbord met aanpasbaar LED-paneel onthuld op Indiegogo

14 reacties

Op Indiegogo is een mechanisch toetsenbord opgedoken onder de naam Cyberboard. Volgens Angry Miao, de ontwikkelaar, is dit het eerste mechanisch toetsenbord ter wereld met een led-paneel dat naar wens kan geprogrammeerd worden. De Chinese fabrikant beweert enkele stijlen gecombineerd te hebben in het bord. Bij het ontwerp zijn cyberpunk-randen zoals die van Tesla’s CyberTruck samengebracht met het led-paneel, dat op zijn beurt een retro-uiterlijk van de jaren 80 moet uitstralen.

Qua indeling is er gekozen voor een 75%-model, er is dus geen ruimte voor een numeriek toetsenblok aan de zijkant. Het Cyberboard komt in de vorm van een bouwpakket. Wie het bord aanschaft, zal het dus zelf nog moeten assembleren. De eindgebruiker zal ook zelf zijn switches én keycaps moeten voorzien, omdat deze niet meegeleverd worden. Naast een extra pcb biedt Angry Miao ook extra positieplaten aan in messing, zilver, koolstofvezel, en paars.


Switches kunnen eenvoudig verwisseld worden op het pcb.

De 200 leds op het paneel kunnen individueel ingesteld worden via een web-interface. Daarnaast kan er ook gekozen worden tussen enkele presets. Volgens de pagina op Indiegogo is er ondersteuning voor Bluetooth 5.0, en zit er een usb-c-pcb in de doos. Hoe het bord daadwerkelijk wordt aangesloten is niet vermeld.

Het Cyberboard is een gelimiteerde oplage, met duizend stuks wereldwijd. Met keuze uit vijf kleuren, belooft  Angry Miao 40 procent korting voor vroege kopers. De versies in Cyber Grey, Industrial Yellow, Purple Haze, of Jungle Green worden verkocht voor omgerekend zo'n 350 euro. De Exclusive Vapor White-variant kost ongeveer 420 euro, en is reeds uitverkocht. Terwijl het Cyberboard zich op dit moment in zijn prototype-fase bevindt, zou de de productie in september van start gaan, gevolgd door leveringen in oktober. Verder claimt Angry Miao meer producten klaar te hebben. Zo zal de fabrikant op 26 augustus een volledig nieuwe productlijn introduceren.


Bron: TechPowerUp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*