AMD A520-moederborden van ASRock gespot: toch géén PCIe 4.0?

26 reacties

AMD's volgende instapchipset, A520, wordt al een tijdje verwacht. Enkele maanden geleden kwam een vermeende Gigabyte-slide naar buiten, waarop te zien was dat de budgetoptie in augustus zou komen, en dat hij pci-e 4.0 zou ondersteunen.


ASRock A520M Pro4.

De website VideoCardz heeft nu beeldmateriaal van een tweetal A520-modellen van ASRock bemachtigd, waarvan inderdaad verwacht wordt dat ze later deze maand op de markt zullen komen. Opvallend genoeg lijken deze echter géén pci-e 4.0-ondersteuning te hebben. Of dit alleen een kostenbesparing van ASRock is, of dat geen enkel A520-model het nieuwe protocol zal ondersteunen, is nog niet duidelijk.

Aangezien A520-moederborden de onderkant van de markt moet bedienen is deze besparing op zich wel te begrijpen. Power users zijn nou eenmaal niet echt de doelgroep, en daarnaast ondersteunen AMD's apu's (ook de Ryzen 4000G-serie) geen pci-e 4.0. Het bouwen van een (duurder) pcb met meer lagen en hogere standaarden voor de signalen lijkt daardoor geen waardevolle toevoeging.

Zelf zijn de moederborden tamelijk standaard, wat voor een budgetplatform natuurlijk niet echt een verrassing is. De A520M Pro4 is uitgevoerd in micro-atx-formaat en heeft twee pci-express x16-sleuven, alsook twee m.2-connectors (waarvan er één voor één wifi-kaartje is bedoeld). Hij heeft drie video-uitgangen: hdmi, displayport en een ouderwets gezellige vga-connector.


ASRock A520M-ITX/ac.

Het tweede model is de A520M-ITX/ac. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een klein model dat over ingebouwde wifi beschikt. Net als de Pro4 is hij zakelijk zwart met enkele grijstinten als accenten. Er is één m.2-sleuf aanwezig, die uitgerust is met een koelblokje. Hoe de beide modellen qua prijsstelling gaan uitvallen is nog niet bekend.

Naar verwachting worden de A520-chipset van AMD en de daarbij horende moederborden richting het einde van de maand augustus aangekondigd.

Bron: VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*