Microsoft verwijdert functie voor automatisch zoeken drivers in Windows 10

33 reacties

Microsoft blijkt stilletjes de mogelijkheid om door je vooraf gedownloade drivers automatisch te zoeken en deze te installeren te hebben verwijderd, dat ontdekte Windows Latest. Hierdoor wordt het aantal mogelijkheden dat Windows geeft omtrent updates verder beperkt.

Voorheen kon je aan de hand van de tool Apparaatbeheer nog kiezen uit een handmatige optie voor het zoeken van de software, en uit een tool waarmee Windows zelf voor je gaat zoeken. Met de eerste functie wordt er uitsluitend op je eigen apparaat gezocht, met de tweede optie wordt er zowel op je apparaat als op het internet gezocht. Het gaat om de May 2020 Update, oftewel Windows 10 versie 2004. Het geldt vanaf Build 19041.423, die op 31 juli uitkwam. Deze build blokkeert dus automatisch het verbinden met Microsofts servers en het internet — dat is in theorie veiliger.

Er zijn naast de rechtermuisknop-manier via Apparaatbeheer nog andere mogelijkheden om drivers et installeren. Je kunt ze natuurlijk altijd volledig handmatig installeren of Windows Update gebruiken. Laatstgenoemde optie is niet altijd even snel, omdat fabrikanten via Microsoft de updates aan moeten bieden. Dat zorgt voor een extra tussenstap.

Als je de drivers op een eenvoudigere manier wilt vinden, dan zul je de Instellingen-app moeten gebruiken. Daar kun je via Windows Update > Geavanceerde instellingen het vinkje aanklikken om je updates wél automatisch te downloaden, dus direct via Microsoft.

Bron: WindowsLatest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*