Turtle Beach frist Stealth 600 en 700-gamingheadsets op

4 reacties

Turtle Beach brengt vernieuwde versies uit van zijn Stealth 600 en Stealth 700-headsets. De Gen 2-modellen krijgen een aangepast ontwerp, wat onder andere de bedieningsknoppen op de oorschelpen aanpakt. Daarnaast zijn de koptelefoons nu op te laden middels usb-c.

Zoals het bedrijf vaker doet worden de nieuwe modellen uitgebracht in PlayStation en Xbox-versies. Buiten een andere accentkleur op de zwarte basis (blauw voor PlayStation, groen voor Xbox) houdt dit in dat de PlayStation-variant een usb-ontvanger krijgt voor draadloze werking. Het Xbox-model kan je direct met de console verbinden, en ook met een pc als je een Xbox-ontvanger hebt.
Volgens Turtle Beach zullen de headsets ook werken met de Xbox Series X en PlayStation 5, die later dit jaar uitgebracht worden.

De Stealth 600 Gen 2 heeft drivers van 50 mm die betere geluidskwaliteit moeten leveren dan bij de eerste generatie. De microfoon is nog steeds inklapbaar, en dempt zichzelf automatisch wanneer je hem wegvouwt. Door het veranderde ontwerp van de oorschelp valt de microfoon in dichte toestand weinig op.
Alle bedieningsknoppen zitten aan de linkerkant van de headset, die ook in het wit te krijgen zal zijn. Hij heeft een accu van 900 mAh, die zo'n 15 uur mee moet gaan.


Turtle Beach Stealth 700 Gen 2.

Bij de Stealth 700 Gen 2 wordt een iets grotere accu toegepast, met een levensduur van 20 uur per lading. Het frame van de koptelefoon is met metaal verstevigd, en naast de standaard draadloze connectiviteit beschikt hij ook over bluetooth. De oorkussens gebruiken Aerofit-'koelingsgel' om oververhitte oren tegen te gaan.
Dankzij de bluetooth-verbinding kan je hem ook koppelen met een smartphone, waarop je via een app de instellingen van de koptelefoon kan beheren.

Turtle Beach geeft aan dat de PlayStation-versie van de nieuwe Stealth 600 Gen 2 vanaf 16 augustus te koop zal zijn. De adviesprijs daarvan bedraagt 100 dollar; een europrijs is nog niet bekend.
Op 20 september volgt de Xbox-versie, alsmede beide uitvoeringen van de Stealth 700 Gen 2. Laatstgenoemde krijgen een prijskaartje van 150 dollar.


Turtle Beach Stealth 600 Gen 2.

Bronnen: The Verge, Turtle Beach

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*