AMD Ryzen-roadmap tot en met 2022 duikt op: mysterieuze onderdelen en nieuwe codenamen

29 reacties

In mei blijkt een Twitteraar genaamd MebiuW een foto te hebben geplaatst van een roadmap van AMD, waarop niet eerder geziene codenamen te zien waren. Opvallend genoeg claimt hij de gehele roadmap te hebben. Inmiddels heeft hij een nieuw deel online gezet.

Hieruit blijkt dat na Renoir en Vermeer Cezanne, Van Gogh en 'Warhol' moeten verschijnen. Opvallend is dat laatstgenoemde begin 2021 moet komen, als we ervan uitgaan dat De datum boven de namen het begin van dat jaar moet vertegenwoordigen. Dit is niet zo logisch, aangezien Vermeer dan ook al lang en breed geïntroduceerd had moeten zijn. Vermoedelijk is de datum dus meer een indicatie dan een exacte representatie van de momenten van introductie.

Warhol moet na Vermeer komen, volgens MebiuW. De generatie die daarna moet komen heet Raphael. Deze serie moet in 2022 komen en gebruikmaken van een ander socket dan AM4, het is dus mogelijk dat Warhol een 'tijdelijke' generatie wordt voordat AM5 geïntroduceerd kan worden. Er zou nog steeds gebruikgemaakt worden van Zen 3, een 7nm-node en van pcie 4.0 — het is dus nog niet duidelijk waar deze vermeende Ryzen 5000-serie zich in zal onderscheiden.

Ook opvallend is dat Van Gogh en Cezanne in één adem genoemd worden en zelfs op praktisch hetzelfde moment moeten verschijnen. Gisteren werd duidelijk dat Van Gogh zich vermoedelijk op een ander segment richt dan Cezanne, wat hierdoor bevestigd wordt. Eén van de verschillen tussen de twee is dat Van Gogh gebruikmaakt van Zen 2 in combinatie met de Navi-architectuur, en wel Navi met RDNA 2. Cezanne maakt gebruik van het nieuwere Zen 3 en 'Vega 7'. Het is erg vreemd dat Vega wordt gebruikt, aangezien dit niet de meest nieuwe gpu-architectuur is. Hij moet ook in consumentenproducten en tegelijkertijd met Van Gogh komen.

Iets anders wat we nog niet zijn tegengekomen is een onderdeel genaamd 'cvml'. Dit lijkt een nieuw soort accelerator te zijn en staan voor 'computer vision & machine learning'. Dit is logisch als Van Gogh inderdaad bedoeld is voor dunnere apparaten, aangezien meerdere concurrenten in de mobiele wereld al een dergelijk AI-onderdeel hebben dat verschillende taken aan de hand van kunstmatige intelligentie versnelt. Na Warhol en Cezanne moeten Raphael en Rembrandt komen. Achter Van Gogh staat ook een codenaam, maar het is niet duidelijk wat deze naam zal zijn.

Bron: MedbiuW (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*