Arm gaat toekomstige CPU's géén 32-bit-ondersteuning meer geven

16 reacties

Op DevSummit-top van Arm heeft Paul Williamson, vice president en general manager van de consumentenafdeling van Arm, bekendgemaakt dat het in de toekomst de ondersteuning voor 32-bit-applicaties niet gaat blijven bieden.

Dat betekent dat toekomstige producten van Arm volledig overgaan op 64-bit. In 2022 gaat het processorcores introduceren die uitsluitend voor 64-bit-software geoptimaliseerd worden. Voor x86-processors is 64-bit natuurlijk al erg ingeburgerd, maar Google is bijvoorbeeld pas in 2017 begonnen met het verplichten dat ontwikkelaars ook 64-bit-versies van applicaties uitbrengen. Voor arm-hardware komt het dus nog relatief vaak voor dat software 32-bit is.

Arm zegt dat ongeveer 60% van alle voor arm geoptimaliseerde apps al met 64-bit overweg kunnen. De meeste 32-bit-software zou zich voornamelijk buiten het westen bevinden. Bedrijven als Apple en Google zijn uiteraard het meeste in het westen actief. Daarnaast is er nog ruim de tijd voor ontwikkelaars om 64-bit-versies klaar te maken. Als dit niet gebeurt, dan bestaat er een kans dat de software simpelweg niet zal werken op de nieuwe processors. Arm gaat in 2021 met cpu-cores genaamd Matterhorn komen en in 2022 Makalu introduceren. Laatstgenoemde zal de sprong voorwaarts maken. Het bedrijf belooft een prestatieverbetering van 30% tussen de al onthulde Cortex-A78 en Makalu.

Bron: Android Authority

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*