Vermeende prijs Nvidia RTX 3080 met 20 GB verschijnt op YouTube

70 reacties

Nvidia heeft weliswaar zijn RTX 3080 geïntroduceerd, maar AMD zal binnenkort ook zijn eerste RDNA 2-producten op de markt brengen. Uiteraard zal Nvidia het niet leuk vinden als deze nieuwe Navi-producten erg concurrerend zijn, daarom lijkt er een nieuwe RTX 3080 met 20 GB aan vram in ontwikkeling zijn. De YouTuber Moore's Law Is Dead claimt te weten voor welke prijzen de custom versies van deze kaart verkocht zal worden.

De doorgaans relatief goed geïnformeerde YouTuber zegt van zijn bronnen binnen de industrie te hebben gehoord dat deze RTX 3080 met 20 GB aan gddr6x uitsluitend op de markt zal komen in de vorm van custom videokaarten van Nvidia's partnerfabrikanten. De bestaande Founders Edition krijgt dus geen tweede versie.

De 20GB-versies zouden adviesprijzen gaan krijgen van 850 Amerikaanse dollar voor de minst luxueus uitgevoerde versies. De betere uitvoeringen moeten rond de 1.000 USD gaan kosten. Dat is minder duur dan wat hij verwachtte, maar wel zegt hij dat 850 dollar voor een basismodel met 20 GB van het duurdere gddr6x hogere marges heeft dan de reguliere GeForce RTX 3080. De Founders Edition van deze kaart kost je 720 dollar — als je er één te pakken kan krijgen. Hij zegt ook dat het goed mogelijk is dat je de kaart met 20 GB niet voor 850 dollar zult kunnen kopen.

Bron: Moore's Law is Dead

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*