Microsoft pusht ongevraagd Office-webversies naar Windows 10-gebruikers

15 reacties

Een aantal Windows 10-gebruikers maakt melding van ongevraagde Office pwa-installaties. Een pwa, of een zogeheten Progressive Web App, is een webversie van een applicatie. Het gaat om webversies van Outlook, Word, Excel en Powerpoint.

Zoals in de afbeelding hierboven te zien valt, ogen de gegevens ietwat vreemd. De app-iconen zijn miniem en Microsoft zou als uitgever vermeld moeten staan. Het lijkt er op dat Microsoft een Edge-experiment uitvoert waarbij deze pwa's zonder toestemming worden geïnstalleerd. Dit lijkt niet alleen te gebeuren bij insiders, die wél toestemming geven voor dergelijke experimenten.

Deze wijze van 'aansporen' van Microsoft zou opgevat kunnen worden als een milde vorm van bloatware. Desgewenst kunnen de app-vermeldingen eenvoudig op de reguliere wijze verwijderd worden. Daarnaast kunnen de apps ook via Edge verwijderd worden.

Als onderdeel van een update heeft Microsoft in het verleden al vaker features of apps toegevoegd of verwijderd. Dit is echter niet eerder zonder medeweten van de gebruikers gedaan. Gezien de vreemde meta-data zou het kunnen gaan om een vergissing.

Bronnen: Techspot, Windows Latest


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Pro NL

Microsoft Windows 10 Pro NL

  • Windows 10
  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*