Microsoft Windows 10 20H2 October Update is nu beschikbaar, hier vind je hem

17 reacties

Microsoft werkte al geruime tijd aan de Windows 10 October 2020 Update, en nu is het zover; de nieuwe versie van het besturingssysteem nu te downloaden. De softwaremaker benadrukt graag nogmaals wat er allemaal veranderd is. Hier lees je ook hoe je het kunt downloaden.

Nieuw is onder andere het startmenu dat een ander uiterlijk heeft gekregen, en daardoor let op of je de donkere of de lichte modus gebruikt. Het past zich ook aan op basis van je achtergrond. Verder zet Microsoft duidelijk in op de tablet-gebruikerservaring. Zo is de taakbalk beter ingesteld op touchscreens door niet-touch-functies in tabletmodus weg te laten. Daarnaast krijg je niet langer de irritante notificatie als je van het toetsenbord naar je vingers op het display schakelt, Windows schakelt nu automatisch over op tabletmodus bij het loskoppelen van je toetsenbord.

Verder is de langverwachte Alt+Tab-functie voor Microsofts Edge-browser nu aanwezig, waarmee je in Edge kunt wisselen tussen tabbladen. Het is niet duidelijk of je dit ook uit kunt zetten, zodat je als je Edge open hebt ook kunt wisselen tussen programma's en niet tussen tabbladen.

Microsoft zegt dat de update erg gefaseerd uitgerold zal worden, zodat er dit keer zo min mogelijk updateproblemen en andere problemen met de nieuwe software zullen zijn. De October 2020 Update is te vinden in de Instellingen-app via het pad Bijwerken en beveiliging > Windows Update > Naar updates zoeken. Systemen die al zijn voorzien van de May 2020 Update zullen sneller zijn geüpdatet, omdat de update voor systemen met de May Update al zijn voorzien van de software, het hoeft slechts nog geactiveerd te worden.

Als je de update liever handmatig wilt installeren, dat met de Media Creation Tool of de Update Assistant. Hiermee kun je via iso-bestanden een andere pc voorzien van een verse Windows-versie, of een huidige pc updaten. Microsoft raadt dit echter niet aan, omdat het risico groter zal zijn.

Ook ditmaal is er weer een lijst met bekende problemen, maar voor nu is de lijst nog relatief kort voor het grote aantal veranderingen. Ook de lijst met features die zijn verwijderd is geüpdatet.

Bronnen: Microsoft (persbericht: wat is nieuw?), (installatiehandleiding)


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

  • Windows 10
  • OEM
  • Nederlands
  • 64-bit

109,00 €

10 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

  • Windows 10
  • OEM
  • Nederlands
  • 64-bit

140,98 €

10 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*