Sci-Fi van TV wordt realiteit: 250 MP Canon-sensor maakt ‘enhancing’ overbodig

28 reacties

Canon heeft via zijn Japans Youtube-kanaal de LI8020SA onthuld. Het is een CMOS-camerasensor van 250 megapixel, gericht op industrie en beveiliging. Deze resolutie zorgt ervoor dat het beeld vele malen kan worden vergroot, gelijkaardig aan het ‘enhancen’ dat bekend is van menig misdaadprogramma’s en spionnenfilms van de afgelopen jaren.

De APS-H-sensor heeft een pixelgrootte van anderhalve micrometer, en meet 29,35 bij 18,88 millimeter. Hij heeft een enorme resolutie van 19.568 x 12.588 pixels. Op deze resolutie is de sensor in staat om 5 frames per seconde vast te leggen, op full hd loopt dit op tot 60. Een nieuwe functie is de ‘Region of interest’. Dit laat de gebruiker een specifiek gebied van het beeld kiezen. Vervolgens wordt de geselecteerde regio op 8k-resolutie opgenomen met 24 fps, tegenover 5 voor de rest van het beeld.

In welke producten de sensor voor het eerst zal worden gebruikt is niet bekend. Het is wel aannemelijk dat dergelijke camera’s niet voor consumenten zijn bedoeld, of toch zeker niet in de nabije toekomst.

 

Bron: SlashGear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*