LG Display sluit partnerschap met Disney en levert OLED-tv's aan filmstudio's

17 reacties

LG Display, de bedrijfstak van de Zuid-Koreaanse fabrikant die schermpanelen produceert, heeft een driejarig partnerschap gesloten met Disney voor zijn StudioLAB project. Eerder leverde het bedrijf al 88-inch 8K oled-televisies aan Marvel Studios, maar kondigen beide bedrijven een verdere samenwerking aan voor alle filmstudio's van Walt Disney, waaronder Lucasfilm, Pixar en 20th Century Studios.

LG Display en Disney gaan samenwerken

Doorgaans worden bij filmstudio's gespecialiseerde en gekalibreerde monitoren gebruikt voor de bewerking en herziening van filmbeelden, maar nu worden daarvoor dus ook oled-televisies van LG gebruikt. Zo krijgen de filmstudio's onmiddellijk een representatief beeld van de kijkervaringen op een consumententelevisie. Of het om dezelfde 8K 88-inch modellen gaat zoals de eerder geleverde modellen bij Marvel Studios is voorlopig nog onduidelijk. 

De samenwerking geldt minstens drie jaar, en StudioLAB Director of Innovation Partnership Matthew Deuel belooft alvast dat er gewerkt wordt aan "erg coole projecten" die het bedrijf in de nabije toekomst wil tonen. De kans is groot dat die projecten het levenslicht zullen zien op Disney+, de videostreamingdienst van de mediagigant.

Recente LG oled televisie

Bron: LG Display

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*