Duitse retailer verzendt RTX 3080 en 3090 slechts in kleine hoeveelheden

46 reacties

De Duitse retailer Caseking heeft in een blogpost beschreven welke Ampere-videokaarten er elke week worden verstuurd. Nvidia heeft zelf begin deze maand ook al aangegeven dat de vraag erg hoog is, en door problemen met bots op zijn eigen website is het de Founders Editions ook gaan verkopen via andere retailers. Volgens deze Duitse verkoper is het aantal kaarten dat verzonden is echter erg laag.

Caseking verkoopt van zeven merken de GeForce RTX 3080-videokaarten, deze week zijn er van vijf van de zeven merken kaarten verstuurd, namelijk van Asus, EVGA, Gigabyte, MSI en Zotac. Met de verzendingen van de RTX 3090 is het ook niet best gesteld. Ook van deze modellen moet er aanbod zijn van zeven merken, maar van slechts drie merken is er voorraad binnengekomen. Het gaat om Asus, twee modellen van Gigabyte en een vierde kaart van Zotac. Veel modellen missen nog helemaal in het Duitse magazijn, en van PNY en Inno3D blijken er helemaal geen kaarten te koop te zijn.

Specifieke aantallen noemt het Duitse verkooppunt niet, maar het aantal kaarten dat überhaupt naar klanten kan worden verzonden zou erg laag zijn. Caseking is een grote speler in Duitsland, dus het zou ten opzichte van andere verkopers een ongeveer vergelijkbare voorraad moeten hebben. Nvidia zelf zegt dat de voorraad niet lager is dan die van vorige generaties, en dat het om een erg hoge vraag van hype-schaal gaat. De verwachting van Nvidia is dat de tekorten op zijn minst tot eind dit jaar aanhouden.


Op het moment van schrijven is er geen enkele GeForce RTX 3000-videokaart in onze productvergelijker op voorraad.

Bron: Caseking

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*