Engineering sample RX 6000-videokaart gekiekt

14 reacties

In een ondertussen verwijderde tweet is een foto opgedoken van een vermoedelijke RX 6000-videokaart. De combinatie van het gebrek aan geheugenmodules, en het gebruik van ietwat vreemde heatsinks op de vrm’s, duidt op een engineering sample. Dit wil zeggen dat het ontwerp niet definitief is, en nog kan aangepast worden.

De gpu is helaas onzichtbaar gemaakt, het is dus gissen over welke chip de kaart beschikt. Volgens een oplettende commenter op Videocardz gaat het om een model van Sapphire. Er zou namelijk een sticker van de fabrikant op een van de poorten zitten, en toont gelijkenissen met de RX 5700 XT Nitro+ van het hetzelfde merk. Volgens geruchten zou de RX 6900 XT een AMD-exclusive worden. Vermoedelijk gaat het hem om de RX 6800 of 6800 XT.


Een foto van de RX 5700 XT Nitro+ Special Edition toont naast de vorm ook andere gelijkenissen met de opgedoken kaart. (bron TechPowerUp)

Op vlak van specificaties is er ruimte voor acht gddr6-modules, wat volgens Wccftech wijst op een 256-bit geheugenbus. De kaart zou voorzien zijn van een 16-fasen stroomvoorziening, gevoed door twee 8-pins stroomconnectoren. Qua connectoren zou er op zijn minst twee displayports gebruikt worden, samen met een hdmi-poort en een usb-c-aansluiting voor virtual link.

Bronnen: Wccftech, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*