De Garmin Instinct Esports Edition: stream je game én je lichaam

7 reacties

Met de Instinct esports edition introduceert Garmin een sporthorloge gericht op esporters en streamers. Het horloge heeft dan ook een paar gaming-specifieke features onder de motorkap.

Naast alle reguliere fitness-modi bevat dit model tevens een ‘esports’-trackmogelijkheid. In deze modus wordt je hartslag, stressniveau en game-tijd bijgehouden. Zo zou je, net als topatleten, je inspanningen en lichaamsreacties in bepaalde gamesituaties inzichtelijk kunnen maken.

Deze data, samen met je slaapgegevens, worden gebruik om je body battery te bepalen. Oftewel je eigen levensbalkje. Het horloge geeft dan aan wanneer je moet rusten en wanneer je weer verder kunt gamen.

Voor de streamers onder ons is er de tool Str3amup! Zo kun je alle bovengenoemde data real-time aan je kijkers laten zien door middel van overlays. 

Ook buitenshuis zou je je met het horloge aan lichaamsactiviteit kunnen wagen. Het is een zogeheten 'rugged' horloge, wat inhoudt dat deze bestand is tegen zware omstandigheden. In de esportsmodus gaat de batterij 80 uur mee en de stand-by tijd bedraagt 14 dagen. Het scherm is monochroom van het memory in pixel type en zou daarmee ook met direct zonlicht goed afleesbaar zijn. Het horloge is waterbestendig tot een druk van 10 atmosfeer.

Het horloge is momenteel nog niet in de Benelux te verkrijgen en heeft aan adviesprijs van 300 dollar.

Bronnen: Garmin, Garmin (persbericht)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*