Nvidia RTX 3060 Ti duikt op in Chinese webshops, beschikbaarheid eind november?

28 reacties

Nvidia lijkt dan toch te werken aan een RTX 3070 Ti, waarmee de chipontwerper verwacht beter te kunnen concurreren tegen een nieuwe AMD Navi-videokaart die RX 6800 moet gaan heten. Tegelijkertijd gaan er ook geruchten over een RTX 3060 Ti, en inmiddels zijn er ook productnamen opgedoken bij de Euraziatische Economische Commissie, de organisatie waar nieuwe producten geregistreerd worden. De RTX 3060 en de RTX 3060 Ti blijken nu ook bij de Chinese online retailer Taobao te vinden te zijn.

De Twitteraar Avery78 heeft ze gevonden op de site van deze e-tailer, hoewel het om pre-orders gaat van een onbekend merk. De vermelding van 'Ice Dragon' en 'tuf' in de namen lijkt te suggereren dat het om Inno3D- en Asus-kaarten gaat, helaas is de bijgevoegde afbeelding van één van de twee verschijningen slechts een placeholder. Hetzelfde geldt voor de rest van de informatie onder de producten.

Daarnaast krijgen we van deze dataminer maar één link naar de verkooppagina, waar de tweede videokaart te vinden is op de site is niet bekend. In ieder geval kunnen we uit de beschikbare informatie opmaken dat de 3060 Ti voorzien van zijn van 8 GB videogeheugen, vermoedelijk van het type gddr6.

Er staat ook dat de verwachte datum van beschikbaarheid 30 november is. Vermoedelijk zal Nvidia vóór die tijd enig teken van leven van de 3060 en 3060 Ti laten blijken, en mogelijk ook de kaarten vóór 30 november officieel onthullen. De Taobao-kaart met 'tuf' in de naam laat een prijs van 3000 yuan zien. Dat is omgerekend 378 euro. De pagina die vermoedelijk te koppelen is aan Inno3D laat prijzen tussen de 1500 yuan en 3000 yuan zien, oftewel tussen de 190 euro en 378 euro.

Bronnen: Avery78 (Twitter), Taobao

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*