Livermorium introduceert nieuwe smartphone met uitschuifbaar toetsenbord en OS naar keuze

19 reacties

Het Engels-Chinese bedrijf Livermorium werkt samen met XDA aan een verbeterde versie van de Fxtec Pro 1 genaamd de Fxtec Pro 1 X. Deze smartphone heeft in vergelijking met zijn voorganger meer geheugen en de mogelijkheid een besturingssysteem te selecteren.

Het bedrijf begon met het ontwerpen en bouwen van smartphones na een mislukte poging een uitschuifbare toetsenbord-addon uit te brengen voor de Moto Z-toestellen van Lenovo/Motorola. Livermorium besloot uiteindelijk zelf maar een smartphone uit te brengen met een uitschuifbaar toetsenbord en het succes van dat toestel heeft er blijkbaar voor gezorgd dat de fabrikant nu werkt aan een opvolger.

De fabrikant heeft voor dit toestel een crowdfunding campagne opgezet op Indiegogo om 63.752 euro op te kunnen halen voor de productie van deze smartphone. Dit doel is twee uur later behaald en de teller staat nu op 162.701 euro.

De Pro 1 X zal beschikbaar zijn in twee varianten. Beide toestellen hebben een Qualcomm Snapdragon 835, 3200 mAh-accu, Wifi 5, Bluetooth 5, dual sim met ruimte voor een micro sd-kaart, nfc, usb c, een koptelefoonaansluiting, een 5 row uitschuifbaar toetsenbord met 64 knoppen, een dedicated cameraknop, een 6 inch amoled scherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. Het goedkopere model heeft 6 gb ram en 128 gb opslag terwijl het duurdere model 8 gb ram en 256 gb opslagruimte tot zijn beschikking heeft.

Gebruikers kunnen out of the box kiezen voor Android, Lineage OS of Ubuntu Touch zonder de telefoon te hoeven flashen. Het toestel kan ook overweg met de convergence-modus van Ubuntu touch, waardoor de smartphone gebruikt kan worden als desktop. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan ondersteuning voor Sailfish, Windows 10 en Debian Linux. 

Deze besturingssystemen kunnen overigens ook worden geïnstalleerd op het eerste model, maar dat kan alleen door het toestel te flashen. De Pro 1 X komt in maart 2021 op de markt en gaat 722 euro kosten. Gebruikers die het toestel backen via Indiegogo betalen 424 euro voor de super early bird-versie of 552 euro voor de early bird-versie. Er komt ook een limited edition-exemplaar beschikbaar voor 696 euro, daarvan komen er dertig in omloop.

Bron: Indiegogo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*