Kioxia plant bouw nieuwe NAND-geheugenfabriek in Japan

6 reacties

Kioxia zou in een persbericht hebben geconstateerd dat het de bouw van een geheel nieuwe productiefaciliteit voor flashgeheugen aan het voorbereiden is. De fabriek zal gebruikt worden voor Kioxia's eigen 3D-nand.

Het persbericht blijkt niet op de website van de fabrikant te staan, maar zowel Digitimes als Nikkei hebben het over een officieel bericht. De bouw moet in de lente van 2021 beginnen, en in de lente van 2022 moet de eerste helft van de onderneming zijn afgerond. Hij krijgt de naam Fab 7 en zal op Kioxia's campus in het Japanse Yokkaichi terechtkomen en moet gefinancierd worden uit de operationele kasstroom van de Japanse geheugenmaker. Er moet gebruikgemaakt worden van een constructie die aardbevingen moet kunnen absorberen. De fabriek moet verder zo energiezuinig mogelijk zijn en een efficiënte productielijn hebben die gebruikmaakt van artificial intelligence.


Een andere productiefaciliteit van Kioxia op zijn Yokkaichi-campus. Foto afkomstig van Nikkei.

Kioxia is de nieuwe naam van Toshiba's Toshiba Memory-spin-off. Het 20-jarige samenwerkingsverband met Western Digital zal met de nieuwe fabriek worden voortgezet. De Japanse fabrikant blijkt hard aan de weg te timmeren in de geheugenmarkt, zo heeft het naast een naamsverandering de Taiwanese ssd-fabrikant Lite-On overgenomen en wordt er gewerkt aan een beursgang, hoewel dit laatste door de huidige marktomstandigheden is uitgesteld. De nieuwe fabriek moet een oppervlakte van 40.000 vierkante meter hebben en hiermee de grootste fabriek van de fabrikant zijn.

Bronnen: Digitimes, Nikkei

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*