Nvidia's RTX 3070 ook uitverkocht in minuten, maar wel grotere voorraad

87 reacties

Nvidia heeft vandaag de GeForce RTX 3070 Founders Editions beschikbaar gesteld. De bestaande RTX 3000-videokaarten waren bij lancering al uitverkocht, en dit blijkt ook het geval te zijn met de nieuwe RTX 3070.

Toch was er dit keer meer voorraad dan bij de RTX 3080 en 3090, dat schrijft de Amerikaanse retailer Newegg op Twitter. Het waarschuwde daarnaast dat geïnteresseerde klanten niet te snel de pagina moeten verversen, omdat dat ervoor kan zorgen dat ze als bot worden gezien waardoor hun de toegang tot de site wordt ontzegd. De kaarten moeten om 6 uur in de ochtend aan de Amerikaanse westkust (2 uur in de middag, Nederlandse tijd) in de verkoop zijn gegaan, en volgens SlashGear zouden ze na een paar minuten al uitverkocht zijn geweest.

In de Benelux is de situatie niets beter. Waar de Founders Edition in de VS nog bij verschillende winkels te bestellen is (als er voorraad is), is deze kaart nergens te bekennen bij retailers die bij Hardware Info zijn aangesloten. Voor de custom modellen van Nvidia's partnerfabrikanten geldt dat de kaarten bij veel winkels te pre-orderen zijn, maar ook voor deze kaarten is er nog geen voorraad. Onze Productvergelijker is nog erg kaal, dit zal te maken hebben met het feit dat veel RTX 3070's nog maar net te vinden zijn bij veel winkels in Europa en de Benelux.

Voor de Founders Edition geldt dat hij in Nederland en België niet eens te vinden lijkt te zijn. Afgelopen maandag schreven we over retailers die zouden hebben verklaard dat de kaart duidelijk beter beschikbaar moet zijn dan de voorgaande RTX 3000-producten en ook Newegg heeft dus geconcludeerd dat de inventaris hoger was voor de RTX 3070, maar klaarblijkelijk was de vraag alsnog hoog genoeg om de grafische kaart extreem snel uit te laten verkopen.

Nvidia's ceo, Jen-Hsun Huang, heeft zelf begin oktober verklaard dat de RTX 3080 en 3090 tot begin 2021 schaars zullen blijven, maar het is niet duidelijk of dit ook geldt voor de 3070. Overigens is het logisch dat de nieuwe kaart zo snel uitverkocht is, zeker aangezien het gaat om een kaart die minder hoog in de productlinie is gepositioneerd. De komende dagen zal vermoedelijk duidelijk worden hoe de voorraad er de komende tijd voor zal staan.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*