Foto toont nog onbekende MSI 'Suprim' GeForce RTX 3080-videokaart

20 reacties

MSI lijkt een nieuwe serie videokaarten te gaan lanceren. De naam 'Suprim' dook enkele maanden geleden al op in een productregistratie bij de Euraziatische Economische Commissie, en nu is een GeForce RTX 3080-verpakking met het submerk op het internet verschenen.

Volgens bronnen van het doorgaans goed geïnformeerde VideoCardz moeten de Suprim-modellen boven de Gaming X-lijn komen te zitten qua prijsstelling. Daarmee zou het dus om vrij hoog gepositioneerde kaarten. Hoe deze Suprim X, zoals deze specifieke RTX 3080 lijkt te heten, zich verhoudt tegenover bijvoorbeeld een (hypothetische) Gaming Z of Lightning-kaart is nog niet duidelijk.


(n.b.: dit is een opgeschaalde versie van de originele foto, en is dus niet bijzonder gedetailleerd.)

De foto geeft ons ook een eerste indruk van de kaart zelf: deze heeft een grote koeler met drie ventilatoren. Hij lijkt grotendeels zwart (met de nodige rgb-elementen) en heeft een ontwerp met strakke, rechte lijnen. Details over bijvoorbeeld de display-uitgangen en stroomaansluitingen zijn helaas niet (duidelijk) te zien, ook door de lage resolutie van de originele afbeelding.

VideoCardz beweert dat MSI de Suprim-kaarten op 10 november zal lanceren. Daarmee komt het bedrijf midden in een grootschalige schaarste met nieuwe varianten, wat opmerkelijk is. Meer rondom de leveringsproblemen van Nvidia's Ampère-gpu's kun je hier lezen.

Bronnen: @harukaze5719 (Twitter), VideoCardz, EEC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*