Sapphire Radeon RX 6800 XT & RX 6800 Nitro+ & Pulse videokaarten aangekondigd

9 reacties

Sapphire heeft officieel zijn volgende generatie Nitro+ en Pulse videokaarten aangekondigd in de AMD Radeon RX 6800-serie. De line-up bestaat uit drie Nitro+ en twee Pulse kaarten. De Nitro+ is de hoger gepositioneerde lijn en komt in varianten met een Radeon RX 6800 XT en de RX 6800. Ook komt er een special Edition - 'SE'- voor de Radeon 6800 XT videokaart.

De Radeon RX 6800 XT Nitro+ bevat een flinke triple fan-setup. De buitenste twee fans hebben twaalf bladen en de binnenste fan heeft er negen. De metalen backlate is groter dan het pcb en een cutout aan de achterzijde laat lucht via de aluminium vinnen naar buiten ontsnappen. Ook vinden we op de achterzijde een rgb nitro+-logo. De kaart zou 2,7-slots dik zijn en door de aluminium heatsink lopen zes heatpipes. Specificaties zoals kloksnelheden zijn nog onbekend, maar worden waarschijnlijk tijdens de lancering op 18 november bekendgemaakt.

Dan komt Sapphire met de RX 6800 XT Nitro+ SE 'Special Edition' videokaart. Het grootste verschil is aan het uiterlijk te zien alleen de aanwezigheid van rgb leds in de ventilatoren. Daarnaast zou het de enige videokaart in de line-up zijn met een usb type-c-aansluiting. De rest zou het moeten doen met een hdmi 2.1-poort en drie keer displayport 1.4. Ook ligt het in de lijn der verwachting dat de SE hogere kloksnelheden out-of-the-box bevat. Alle Nitro+-varianten hebben een dubbele 8-pin peg-connector.

De Sapphire RX 6800 XT en RX 6800 Pulse videokaarten zijn voorzien van drie fans met elk negen bladen. De kaarten hebben vijf, in plaats van zes heatpipes bij de Nitro+, en lijkt op het oog wat minder breed. Ook deze videokaarten hebben een dubbele 8-pin peg-connector en drie displayport-aansluitingen, naast een enkele hdmi-poort. Er is geen rgb-verlichting aanwezig. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Sapphire

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*