Apple’s M1-processor ondersteunt nu wél externe GPU's, maar niet zonder problemen

0 reacties

Vorige week ontdekten we dat Apple's Macs die zijn voorzien van de nieuwe M1-processor geen externe gpu's aan kunnen sluiten via Thunderbolt. Het Franse Mac4Ever heeft echter ondervonden dat dit wel kan, zij het met een aantal nadelen.

De techsite heeft namelijk de Blackmagic eGPU met de RX 580 weten te verbinden met de nieuwe Mac mini. Deze Mac is uiteraard voorzien van de M1. Ondanks dat Apple in eerste instantie geen officiële ondersteuning bood en dergelijke producten tot nu toe niet aan de praat geholpen konden worden blijkt het nu wel te werken. Het is niet duidelijk of andere externe gpu -producten ook worden ondersteund en of het met alle videokaarten die normaal gesproken compatibel zijn werken.

Er blijkt in ieder geval minstens één probleem te zijn; de externe gpu's zijn voor nu uitsluitend te gebruiken voor het van beeld voorzien van de monitor, de kaart gebruiken als een compute-werkpaard kan (nog) niet. Wel doet het ons vermoeden dat het aansluiten nu moet werken zoals je van macOS gewend bent. Je kunt zelfs de Pro Display XDR aansluiten. Dit is praktisch de monitor met de meeste toeters en bellen die je kunt kopen voor een dergelijke setup.

Bron: Mac4Ever

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*