PlayStation-baas: "écht baanbrekende PS5-games komen waarschijnlijk pas rond 2022"

31 reacties

Als we Jim Ryan, voorzitter en ceo van Sony Interactive Entertainment, mogen geloven gaat het nog minimaal een jaar duren voordat de PlayStation 5 "generatie-definiërende" spellen gaat krijgen. Dit zei hij in een interview met het Russische nieuwsbureau TASS. In het stuk spreekt Ryan zich uit over het lanceren van een console te midden van een pandemie, stijgende gameprijzen en de overgang van PS4 naar PS5.

De voornaamste redenen dat games op dit moment nog niet al het potentieel van de nieuwe console gebruiken zijn volgens hem als volgt: uiteraard hebben ontwikkelaars tijd nodig om een nieuw platform volledig te leren kennen en optimaal gebruik te maken van de nieuwe features en mogelijkheden. Maar ook de grote community aan spelers die de PlayStation 4 blijft gebruiken zal volgens hem een grote invloed hebben.

Zo lang de PS4 qua gebruikers het grotere platform is zal het ontwerp van games beperkt blijven door de restricties die de oudere generatie met zich meebrengt, puur omdat ontwikkelaars een grotere markt voor hun spellen willen hebben. Ryan stelt dat er zo'n 114 miljoen PS4's in de wereld zijn. Hij verwacht dat de oudere console in ieder geval in 2021, en waarschijnlijk ook nog in 2022, het grotere aantal gebruikers zal hebben.

Hij vergelijkt de situatie met de vorige console-generatie (Xbox One en PlayStation 4). Die werden eind 2013 uitgebracht. Rond 2015-2016 kwamen volgens Ryan de eerste echt "generatie-definiërende" spellen op de markt voor die platformen.

Bron: TASS


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
PlayStation 5 Digital Edition

PlayStation 5 Digital Edition

406,99 €

1 winkel
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5

506,99 €

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*