EK komt met verticale GPU-houder die in elke ATX-case moet werken

19 reacties

EK Waterblocks heeft de Shifted-houder voor het verticaal monteren van videokaarten aangekondigd. Anders dan andere brackets die hetzelfde effect bereiken is de Shifted niet afhankelijk van de expansiesloten die in je behuizing aanwezig zijn. Hierdoor moet hij betere compatibiliteit bieden en ook werken bij cases die balkjes tussen de slots hebben.

Omdat je de Shifted-houder niet in de expansiesloten schroeft, gebruikt EKWB net als bij zijn vorige houder een systeem dat je bevestigt aan de atx-montagepunten in de kast. Tussen het moederbord en de stalen houder worden plastic standoffs geplaatst, om beschadiging te voorkomen. Dit vergemakkelijkt tevens het inbouwen op moederborden met grote koelblokken en andere bedekkingen.
Overigens heb je wel zes vrije expansiesloten nodig, in verband met de ruimte die de houder binnenin de case opneemt.

Met de Shifted wordt een pcie-riserkabel meegeleverd van 20 cm lang. Deze maakt gebruik van versie 3.0 van het protocol. Kaarten met één of twee slots brede i/o-brackets passen erin. De hoogte van de koeler maakt voor de Shifted niet uit.
Een displayport 1.4-kabel met een speciale connector die met een hoek is uitgevoerd is ook inbegrepen.

De EK-Loop Vertical GPU Holder - Shifted, zoals de houder in zijn volledigheid heet, is nu te krijgen op de website van EK Waterblocks. De kit kost in totaal zo'n 76 euro.

Bronnen: EK Waterblocks, TechPowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*