Samsung MicroLED-televisie komt ook beschikbaar voor consumenten — met een gigantische prijs

37 reacties

Samsung heeft begin dit jaar op de CES bekendgemaakt dat het eind dit jaar microled-televisies op de markt gaat brengen. Rond Computex in mei kwam het bedrijf met meer details rondom microled, en in juni werden de eerste varianten voor de zakelijke markt beschikbaar. Nu schrijft Samsung in een persbericht dat het begin volgend jaar een consumentenversie beschikbaar zal stellen.

Het product heeft een schermdiagonaal van 110-inch en heeft een 4K-resolutie. De schermrand moet dankzij de microled-technologie extreem dun zijn, Samsung claimt een screen-to-bodyratio van 99,99% te halen. In tegenstelling tot oled maakt microled gebruik van anorganische materialen, en de fabrikant zegt dat hij na '100.000 uur' nog steeds in topconditie moet verkeren.

In tegenstelling tot 'The Wall' waar het tot nu toe mee heeft gepronkt heeft het product dat voor nu simpelweg 'MicroLED TV' genoemd wordt maakt de consumentenversie gebruik van een paneel dat uit één stuk bestaat. Nog altijd lichten de 8 miljoen pixels individueel op en zal de maximale helderheid een stuk hoger zijn dan we gewend zijn van oled-panelen. Het contrast zal door de individuele aansturing van alle pixels een stuk hoger zijn dan het geval is voor lcd-panelen met achtergrondverlichting. Helaas maakt Samsung niet veel details bekend over de exacte eigenschappen, en ook over het kleurbereik weten we alleen dat het '100%' moet zijn.

Uiteraard is het anno 2021 (in het eerste kwartaal van volgend jaar komt hij op de markt) een smart-tv. Vermoedelijk is de televisie dus voorzien van Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem. Hij heeft een speakeropstelling die geïntegreerd lijkt te zijn en 5.1-kanaals bronnen moet kunnen verwerken. Ook kun je met een picture-by-picturemodus tot vier verschillende bronnen tegelijkertijd volgen met elk een 'eigen scherm' van 55-inch.

In de toekomst moeten er ook varianten verschijnen die kleiner zijn dan de enorme 110-inch van dit model. Hoewel het Nederlandse persbericht niets vermeldt over de prijs kunnen we in het Koreaanse persbericht lezen dat de prijs 170 miljoen won moet zijn. Omgerekend is dat een enorme 129.000 euro. In december moet de pre-orderperiode beginnen.

Bronnen: Samsung (Nederlands persbericht), (Koreaans persbericht)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*