Inkomsten uit AMD-servers ruim verdubbeld in een jaar tijd

1 reactie

De groei van AMD op de servermarkt gaat gestaag door, zo blijkt uit een verslag van onderzoeksbureau IDC. In zijn onderzoek van de serverbranche, dat elk kwartaal wordt uitgebracht, stelt IDC dat de inkomsten uit servers met een AMD-processor 112,4 procent zijn gestegen vergeleken met een jaar terug.

Ook systemen op basis van ARM-chips doen het goed, met een forse omzetstijging van liefst 430,5 procent vergeleken met dezelfde periode in 2019. Uiteraard moet voor beide gevallen worden toegevoegd dat ze een vrij klein gedeelte van de markt in handen hebben. Relatief aan de huidige stand van zaken zijn het dus indrukwekkende getallen, maar kijkend naar de markt als geheel gaat het dus om kleine getallen.

In het algemeen kende de servermarkt in het derde kwartaal van 2020 een lichte groei: de omzet was 2,2 procent hoger dan in Q3 2019, ondanks dat er iets minder servers verscheept werden (0,2 procent). Dell is de grootste fabrikant met een marktaandeel van 16,4 procent (wat eenheden betreft), gevolgd door HP Enterprise en het Chinese Inspur (in samenwerking met IBM).

Bron: IDC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0