MSI: Intel Rocket Lake lanceert in maart - Update Gigabyte

33 reacties

Twitteraar harukaze5719 heeft een opmerkelijke post ontdekt op het Zuid-Koreaanse Danawa-forum. De officiële account van MSI heeft namelijk bevestigd dat de Intel Rocket Lake-processoren rond het einde van maart beschikbaar zullen zijn.

Daarnaast beweert de medewerker dat de H410-, B460-, en Z490-moederborden ondersteuning zullen bieden voor Intels elfde generatie desktopprocessoren. Of dit voor alle modellen het geval zal zijn, is niet geweten. Er wordt toegevoegd dat de borden met een Z490-chipset voorrang genieten. Zo zullen bepaalde varianten alvast een update krijgen voor de release van Rocket Lake.

Terwijl het nu duidelijk is wanneer de processoren worden verwacht, blijft het gissen naar de komst van de nieuwe moederborden. Midden december deed namelijk het gerucht de ronde dat het blauwe kamp van plan is om de borden uit de 500-reeks alvast aan te kondigen én beschikbaar te maken tijdens de CES. Naast Rocket Lake verwacht men dat Intel meer uit de doeken gaat doen over Tiger Lake-H, de volgende generatie laptop-cpu’s die gericht zijn op gaming.

Update 06-01, 13:52 -

Ook Gigabyte heeft de komst van Rocket Lake in maart bevestigd, door middel van een persbericht. De Z490-moederborden van de fabrikant zullen dankzij een bios-update compatibel zijn met de nieuwe processoren. Deze borden moeten eveneens ondersteuning bieden voor pcie 4.0.

Bron: Danawa

« Vorig bericht Volgend bericht »
0