CES: LG toont G1 OLED Evo-serie en 83-inch model, komt ook met 42-inch OLED

11 reacties

Vandaag kondigt LG zijn nieuwste generatie oled-televisies aan. Het bedrijf claimt daarbij dat zijn nieuw ontwikkelde panelen gebruik maken van nieuwe materialen en daardoor 20 procent efficiënter zijn werk kan doen. Hierdoor zouden de individuele oled-pixels een hogere helderheid kunnen behalen, aldus de fabrikant. De nieuwe line-up oled-tv's krijgt - 'OLED Evo' - wordt omschreven als een 'next-generation' oled-paneel en krijgt de naam LG G1 mee, als opvolger van de LG GX.

LG is van plan dit jaar twee nieuwe beelddiagonalen toe te voegen aan zijn line-up oled-tv's: 83-inch en 42-inch. Daarnaast kondigt het bedrijf aan met nieuwe mid-range televisies te komen vanaf 20-inch tot 30-inch modellen en hoger. Er komen nieuwe 8k-televisies genaamd Z1 als opvolger van de ZX-serie van afgelopen jaar. De tv's worden aangedreven door een vierde generatie Alpha 9-processor gebaseerd op 'deep learning'-technologie die meer dan één miljoen beelden per seconde kan verwerken en 17 miljoen stukken geluidsdata. Ook zou de nieuwe processor 'significant sneller en verbeterde graphics hebben dan voorgaande modellen', volgens de fabrikant.

Ook komt de fabrikant dit jaar met Film Cinematic Sound OLED (Film CSO), waardoor het oled-paneel dunner kan worden en geluid rechtstreeks vanaf het scherm geproduceerd kan worden, zonder losse speakers te gebruiken.

LG is van plan zijn verkoop aan oled-tv's een flinke boost te geven. Zo is het bedrijf van plan van 4,5 miljoen stuks vorig jaar naar 7 tot 8 miljoen stuks dit jaar te gaan. Zo hoopt het bedrijf zijn concurrentiepositie op de oled-markt te verstevigen.

De fabrikant komt met webOS 6.0 met een geheel vernieuwd ontwerp. Zo zal het nieuwe Home Screen het gehele beeld vullen en sneller toegang bieden tot meest gebruikte apps, terwijl ook aanbevelingen mogelijk zijn op basis van kijkgeschiedenis. LG heeft ook onthuld dat zijn ThinQ AI een upgrade heeft gekregen in webOS 6.0 en ondersteuning zal bieden voor nieuwe spraakopdrachten voor zowel Google Assistant als Amazon Alexa.

Naast het herziene smart tv-platform kondigde LG ook de komst aan van een nieuwe en verbeterde Magic Remote, die naar verluidt eenvoudigere bediening biedt bij het gebruik van spraakherkenning met multi-AI-aanbiedingen van LG ThinQ, Amazon Alexa of Google Assistant.' Bovendien biedt de nieuwe Magic Remote one-touch NFC-functionaliteit, waarmee gebruikers hun smartphone op de afstandsbediening kunnen tikken om inhoud rechtstreeks op het scherm te delen.

Bron: 'LG Virtual Exhibition

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*