CES: Microsoft voorziet Surface Pro 7+ van vervangbare SSD en grotere accu

13 reacties

Surface Pro

Microsoft heeft zijn Surface Pro-lijn uitgebreid met een nieuwe variant, die gericht is op bedrijven en scholen. Het ontwerp van de Surface Pro 7+ lijkt identiek aan dat van zijn voorganger. Zo maakt hij nog steeds gebruik van het 12,3-inch PixelSense-display, maar zijn er intern wel enkele aanpassingen gemaakt. De nieuwe versie is uitgerust met een Intel Tiger Lake-processor, alsook een grotere accu en een verwijderbare ssd. 

Op het vlak van rekenkracht kan er gekozen worden tussen een i3-115G4, i5-1135G7, of i7-1165G7. Waar de i5 en i7 beschikken over vier cores, bevat de i3 er twee. De standaardversie is geconfigureerd met 8 GB werkgeheugen. Het is wel de eerste keer dat er een variant komt met 32 GB, wat ook het geval was bij de eerder opgedoken engineering sample. De tablet krijgt minimaal 128 GB aan opslag, wat kan worden uitgebreid tot 1 TB.

De i/o bestaat uit een usb-c-poort, een usb-a-poort en een hoofdtelefoonaansluiting. Via de Surface Connect-poort kan de tablet op een dock worden aangesloten. De reguliere versie beschikt over een microsdxc-kaartlezer, maar deze wordt vervangen door een nanosimtray indien er geopteerd wordt voor de lte-variant. Ondersteuning voor 5g ontbreekt, aangezien er een ouder Qualcomm Snapdragon X20 lte-modem wordt gebruikt.

Volgens Microsoft moet de batterijduur fors zijn verbeterd. Naast de nieuwe Tiger Lake-cpu’s moet vooral de grotere 50,4Wh-accu zorgen voor een batterijduur van ongeveer 15 uur, de helft meer dan de 10,5 uur van de voorganger. De basisconfiguratie krijgt een adviesprijs van 900 dollar, terwijl de meest uitgebreide uitvoering voor 2.800 over de toonbank gaat.

Surface Laptop

Naast de Surface Pro wordt ook een nieuwe Surface Laptop verwacht. Begin vorige maand doken beide apparaten reeds op tijdens het vermoedelijke certificatieproces in Zuid-Korea. Terwijl het waarschijnlijk is dat de nieuwe modellen zullen beschikken over Intels Tiger Lake-processoren, wordt in de wandelgangen beweerd dat er eveneens varianten gaan komen met een Ryzen-cpu.


De eerder opgedoken foto's van de nieuwe Surface Laptop (links) en Surface Pro

Ook de 13,5-inch variant zou worden voorzien van een AMD-chip, waar dit bij de huidige generatie enkel het geval is bij de 15-inch modellen. Aangezien er benchmarkresultaten zijn verschenen van een Surface-laptop met een nieuwe Ryzen-sku, lijkt Microsoft in ieder geval te werken aan een nieuw model. Het is echter afwachten of het bedrijf deze week nog deze nieuwe Surface-notebook zal onthullen.

Bronnen: Microsoft (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*