CES: Asus komt met rugged BR1100 laptop voor de schoolbanken

3 reacties

Tijdens de digitale CES-beurt heeft Asus een nieuwe laptop aangekondigd die tegen een stootje kan. De BR1100 is een zogenaamde 'ruggedized' laptop en moet beter bestand zijn tegen dagelijkse sleur. De buitenste kant van de laptop is gedeeltelijk vervaardigd uit rubber, en aan de linkerzijde is er ook een optionele geïntegreerde stylus te vinden met een drukgevoeligheid van 4096 verschillende metingen. Een glas morsen op het toetsenbord is geen probleem, dat ook een antibacterieel BacGuard frame heeft gekregen. Volgens Asus moet de laptop ook valpartijen van maximaal 1,2 meter overleven.

Asus BR1100

Zoals de naam al doet vermoeden is de BR1100 een 11,6-inch laptop, en is die vooral bedoeld voor de schoolbanken. Aan de binnenkant vinden we ofwel een Intel Celeron N4500 of Pentium Silver terug met geïntegreerde graphics, tot 16GB aan intern geheugen. Wat opslag betreft zijn er varianten tot 128 GB eMMC en een 1TB nvme-ssd. Een usb-c 3.2 gen 2 poort is aanwezig. Verder moet het scherm met voorlopig onbekende schermresolutie minder blauw licht vrijgeven, en kan de microfoon achtergrondgeluid oppikken en uitfilteren. Voor privacy-doeleinden is er ook een mechanische slider voorzien voor de webcam.

Asus BR1100

De rugged laptop moet nog in het eerste kwartaal van dit jaar verschijnen in de Verenigde Staten en Canada. Het is onduidelijk of en wanneer de Asus BR1100 bij ons beschikbaar zal zijn en voor welke prijs.

Bron: Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*