[Pro] CES: SuperMicro komt met nieuwe workstations gebaseerd op Threadripper Pro 3000WX

4 reacties

AMD kondigde zijn line-up van Ryzen Threadripper PRO 3000WX cpu's al aan in juli vorig jaar, die gebaseerd zijn op de Zen 2 architectuur. Tot nu toe waren de workstation cpu's enkel te vinden in ThinkStation producten van Lenovo en leek er een exclusiviteitsdeal aan de gang te zijn, maar nu duikt de processorreeks ook op in een nieuwe server-grade workstation van SuperMicro, de AS-5014A-TT. De basis is het Super M12SWA-TF moederbord van SuperMicro zelf, en systemen zullen configureerbaar zijn tot het topmodel met 64 cores en 128 PCIe 4.0, de Ryzen Threadripper PRO 3995WX.

SuperMicro workstation met Ryzen Threadripper 3000WX

Het moederbord biedt plaats aan acht DIMM-geheugenlatjes voor een maximale capaciteit van 2TB. In de behuizing is er plaats voorzien voor vier PCIe 4.0 gpu's, met in totaal zes x16-sloten. Verder is er plaats voor vier 3,5/2,5-inch harde schijven, vier M.2-ssd's, en zijn er ook twee U.2-uitbreidingssloten. Wat connectiviteit betreft zijn er mogelijkheden voor zowel gigabit als 10Gb ethernet. Wie dan wenst kan ervoor kiezen om de workstation met twee 360mm closed-loop waterkoelingssets te installeren. Een niet nader genoemde 2000W 80Plus Platinum psu voorziet het systeem van de nodige stroom.

SuperMicro workstation met Ryzen Threadripper 3000WX

Volgens SuperMicro moet zijn nieuwe AS-5014A-TT workstation binnenkort beschikbaar zijn, al zijn er geen specifieke details bekendgemaakt. Tijdens de CES 2021 persconferentie van AMD gaf het bedrijf aan dat de Threadripper Pro modellen vanaf maart in andere systemen verkrijgbaar zouden zijn.

Bronnen: KitGuru, SuperMicro

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*