CES: Google voegt gastmodus toe aan Assistant smart speakers

1 reactie

Gebruikers van een slimme speaker of apparaat met een ingebouwde Google Assistant kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gastmodus. Dat kan via een simpel stemcommando, en vergrendelt het apparaat voor nieuwsgierige bezoekers. Wanneer de gastmodus wordt ingeschakeld zullen zoekopdrachten en vragen niet langer verschijnen in de geschiedenis op je Google account. Dit is sinds augustus vorig jaar al standaard uitgeschakeld, maar kan evenwel nuttig zijn voor mensen die dit via opt-in alsnog ingeschakeld hebben. In dat opzicht lijkt de gastmodus op een Incognito-modus, al moet de speaker wel nog steeds verbonden zijn met een Google Account.

Eens ingeschakeld zullen gasten bijvoorbeeld geen persoonlijke agendapunten en reminders kunnen zien of horen. Basisfunctionaliteit zoals het afspelen van muziek, instellen van timers en het beantwoorden van vragen blijven echter wel nog werken. Het uitschakelen van de gastmodus kan via stemherkenning.

De nieuwe feature is niet te verwarren met de gastmodus die Google bijna een jaar geleden verwijderde uit Google Assistant. Daarmee was het mogelijk om content te casten van gebruikers die niet op hetzelfde Wi-Fi netwerk zaten naar een Google Home, Nest of Nest Hub, maar die feature werd verwijderd en is enkel nog toegankelijk voor Chromecast-apparaten.

Google Nest slimme speaker familie

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*