CES: Denon Home Soundbar 550 is uitermate compact maar biedt toch Dolby Atmos en DTS:X

18 reacties

Denon heeft een nieuwe soundbar onthuld genaamd de Home Sound Bar 550. Bijzonder aan dit model is dat hij met een breedte van 65 centimeter erg smal is maar toch de surroundstandaarden dts:x en Dolby Atmos ondersteunt.

Hij is voorzien van zes drivers aam de voorkant voor in totaal vier geluidskanalen, met de twee surroundstandaarden moet ook geluid met een hogere locatie in de ruimte realistisch overkomen. Wat het vermogen van de soundbar is is nog niet bekend, wel wordt benadrukt dat hij gemakkelijk uitbreidbaar is met andere speakers en bijvoorbeeld een subwoofer. Met de Heos Multiroom-ondersteuning kun je het gemakkelijk overal in huis de gewenste muziek afspelen en direct aanpassen uit welke speakers je het geluid wilt horen. De gebruikte Klasse-D-versterkers bevinden zich in de tas-serie van Texas Instruments en de gebruikte dac is de Griffin Ultra-Lite van ADI.

Hij heeft ondersteuning voor Apple AirPlay 2, de speaker zelf kan verbinding maken via Bluetooth 3.0. Amazon Alexa zal in de nabije toekomst worden toegevoegd aan de hand van een firmware-update. Ook is de ingebouwde microfoon hardwarematig uit te schakelen, hierna is de indicatorled op de soundbar rood van kleur. Net zoals de andere Denon-speakers is er ondersteuning voor Amazon Music HD, Apple Music, Spotify en Tidal. Wifi 5-ondersteuning is er ook, maar dit lijkt via hdmi en dus via aangesloten apparaten (zoals een smart-tv) te lopen.

Hij is bovendien direct aan de muur te bevestigen met ingebouwde montagepunten. Er is dus geen beugel of adapter nodig. Denon zegt dat de smalle soundbar in februari op de markt moet verschijnen voor 650 euro.

Denon Home Sound Bar 550
Luidsprekerkanalen 4.0 kanalen
Versterker Texas Instruments TAS, Klasse-D
DAC ADI Griffin Ultra-Lite
Drivers 6 drivers
2x tweeter (19 mm)
4x full-range (55 mm)
3x passieve radiator (50 x 90 mm)
Geluidsstandaarden WMA: tot 192 Kb/s
AAC/MP3: tot 320 Kb/s
FLAC, WAC, ALAC: tot 24-bit/192 KHz
DSD 2,8 en 5,6 MHz
Vermogen ?
Aansluitingen 1x HDMI in
1x HDMI uit + eARC
Optische ingang (S/PDIF)
Draadloze verbindingen Bluetooth 3.0
WiFi: via externe apparaten
Surround-geluidsformaten DTS:X, Dolby Atmos
Heos Multiroom-ondersteuning Ja
Software van derden Apple AirPlay 2, Amazon Alexa
Afmetingen (L x B x D) 650 mm x 120 mm x 75 mm
Gewicht 3,3 kg
Prijs 650 euro
Beschikbaarheid februari

Bron: Denon

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*