Corsairs nieuwe 5000-behuizingen bieden extra ventilatie

14 reacties

Een maand geleden verschenen Corsairs 5000D-behuizingen op een Roemeense webshop. Op het eerste zicht leek het vooral te gaan om grotere uitvoeringen van de bestaande 4000-serie. Inmiddels heeft Corsair de nieuwe kasten officieel onthuld. 

Zoals bij de 4000-serie komt er een reguliere uitvoering en een Airflow-variant met een mesh-voorpaneel. In deze cases zijn twee Corsair-fans met AirGuide-techologie voorgeïnstalleerd. Daarnaast is er de iCue 5000X RGB met een glazen voorpaneel. Zoals zijn naam doet vermoeden wordt deze variant uitgerust met drie SP120 RGB Elite-ventilatoren, die worden aangestuurd via de ingebouwde controller.

De 5000-behuizingen zijn voorzien van extra ventilatie. Naast het moederbord kunnen er maximaal drie 120mm-fans of een 360mm-radiator worden geïnstalleerd. Om voor voldoende lucht te zorgen heeft Corsair een ventilatierooster langs de zijkant toegevoegd. Indien de consument geen nood heeft aan deze extra koeling kan er een paneel worden geplaatst, waardoor cablemanagement eenvoudiger wordt.

Op het gebied van opslag biedt de kast ruimte voor vier 2,5-inch schijven en nog eens twee 3,5-inch drivebays. De i/o bestaat uit twee usb-a-poorten, één usb 3.1-type-c-poort en een gecombineerde audiopoort voor microfoon en headset. De 5000-cases krijgen twee jaar fabrieksgarantie. Volgens Corsair moeten ze per direct beschikbaar zijn, in zowel wit als zwart. Op de website van de fabrikant zijn de 5000D-modellen te koop voor 155 euro. De iCue 5000X RGB gaat voor 190 euro over de (digitale) toonbank. 

 

Wie meer wil weten over de nieuwe behuizingen, kan een kijkje nemen op het YouTubekanaal van Der8auer. De Duitse overklokker heeft alvast de 5000D Airflow kunnen uitproberen.

 

Bronnen: Corsair (1), (2), (3)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*