CES: Intel Tiger Lake-NUC's eindelijk officieel — eerste NUC met losse Nvidia-GPU

6 reacties

Lange tijd hebben we het met geruchten en op andere manieren opgedoken specificaties moeten doen als het gaat om Intels nuc's op basis van Tiger Lake. Nu zijn ze eindelijk officieel aangekondigd. Er zijn drie series genaamd Nuc 11 Enthousiast (Phantom Canyon), Nuc 11 Performance (Panther Canyon) en Nuc 11 Pro (Tiger Canyon).

Phantom Canyon is de opvolger voor Hades Canyon, de serie waar we een Intel-cpu en een AMD-gpu in vonden. Het formaat van de nieuwe Tiger Lake-versie is nog niet bekend, maar het moederbord meet 8-inch bij 5,5-inch. De behuizing lijkt iets groter te worden ten opzichte van de vorige generatie. Wel is het ontwerp van de behuizing vergelijkbaar met de vorige varianten. Het is de eerste nuc met een discrete Nvidia-gpu, in dit geval een GeForce RTX 2060. De cpu in kwestie is de Core i7 1165G7 met vier cores en acht threads op maximaal 4,7 GHz (1 core).

Aan de voorkant zit een Thunderbolt 4-poort, twee usb 3.2 Gen 2-aansluingen (10 Gb/s), een sd-kaartlezer en een 3,5mm-jack. Aan de achterkant zit nog eens een Thunderbolt 4-connector, alsook vier extra usb 3.2 Gen 2-poorten, 2,5Gigabit-ethernet, hdmi 2.0a en mini displayport 1.4. Ook Intels AX201-wifichip is aanwezig.

Minder krachtig is Panther Canyon, Intels mainstream nuc die ook een stuk compacter is. Ook de nieuwe generatie is verkrijgbaar in een hoge (56 mm) en een lage variant (38 mm), waarbij de hoge variant extra plek heeft voor een 2,5-inch ssd of een uibreidingsmodule met bijvoorbeeld usb 2.0 en extra ethernet. Er valt voor de processor te kiezen uit de Core i3 1115G4, Core i5 1135G7 en de Core i7 1165G7. Een losse videokaart is er niet, maar de igpu op basis van de Xe-architectuur moet ook het één en ander in huis hebben.

Verder kun je altijd een aparte videokaart aansluiten aan de hand van een Thunderbolt 4-aansluiting, waar ook dit product er twee van heeft. Verder heeft hij drie usb 3.2 Gen 2-aanslutiingen, de rest van de aansluitingen zijn vergelijkbaar met die van de Enthousiast-uitvoeringen. Hiij moet ook een stuk zuiniger zijn dan Phantom Canyon met een totaal thermisch ontwerp van 40 watt, ten opzichte van 150 watt voor Phantom Canyon.

Tiger Canyon (Nuc 11 Pro) is de laatste serie en is bijna identiek met Panther Canyon. Het grote verschil is dat de vergelijkbare processors ondersteuning hebben voor Intels vPro-technologie voor extra hardwarematige beveiliging en controle op afstand.

Bronnen: Intel (1), (2), Simply NUC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*