CES: Arctic BioniX P120 ARGB-fans zijn 'draadloos' in serie te koppelen

12 reacties

Koelingsspecialist Arctic heeft lang gewacht met het introduceren van rgb-verlichte ventilatoren, maar in 2021 is het dan zover. De BioniX P120 A-RGB bouwt voort op de bestaande Bionix P120, maar heeft naast de verlichting ook een aangepast ontwerp.


Drie BioniX P120 A-RGB-fans aan elkaar gekoppeld.

Met een dikte van 30 millimeter zijn de nieuwe fans wat dikker dan gebruikelijk, en ook is de behuizing rondom de bladen wat forser geworden. De vijf ventilatorbladen zelf lijken iets kleiner, vermoedelijk vanwege de halfdoorzichtige ring die twaalf argb-leds huisvest. 

De kleinere bladen lijken wel wat impact te hebben op de koelprestaties. De BioniX P120 A-RGB produceert maximaal 48 cfm aan airflow, waar de versie zonder lampjes tot 67,56 cfm komt. Ook de statische druk is lager, deze bedraagt nu 2,1 mm/H2O.

Tegelijkertijd is de draaisnelheid met 200 tpm verhoogd bij zowel de onder- als bovengrens: de nieuwe fan kan van 400 tot 2.300 rotaties per minuut maken. Het geluidsniveau is volgens Arctic onveranderd met 0,45 sone.

Voor de bekabeling heeft Arctic een eigen oplossing bedacht. De pwm-kabel en de 5-volts argb-kabel worden via een verloopstukje gecombineerd tot één kabel met zeven pinnen. Aan de andere kant van de fan zit nog zo'n 7-pins input, die je in combinatie met een dubbelzijdige connector kan gebruiken om meerdere fans aan elkaar te koppelen. Volgens het Duitse bedrijf moet dit alles de kabelmanagement ten goede komen.

Arctic verkoopt de BioniX P120 A-RGB los of per setje van drie stuks; bij laatstgenoemde krijg je er een rgb-controller bij. De losse fans kosten op de site van het bedrijf €22,99 per stuk, een tientje duurder dan de led-loze BioniX P120. De set van drie ventilatoren moet € 54,99 opleveren.

Bronnen: Arctic, TechPowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*