WhatsApp stelt deadline omstreden privacybeleid uit

55 reacties

WhatsApp heeft onlangs aangegeven wijzigingen uit te voeren aan zijn privacybeleid. De grootste wijziging was het delen van WhatsApp-gebruikersdata met moederbedrijf Facebook. Gebruikers moeten akkoord gaan met deze nieuwe voorwaarden en als zij dat niet willen, stoppen met de dienst. De nieuwe voorwaarden zouden op 8 februari van kracht worden. Deze aanpassingen zorgden voor een golf van verontwaardiging en een migratie naar alternatieve diensten als Signal.

De Facebook-dochter heeft geprobeerd gebruikers te kalmeren door in blogposts wat meer tekst en uitleg te geven. WhatsApp benadrukte dat de berichten van gebruikers zijn versleuteld en niet door het bedrijf kunnen worden gelezen. Deze berichten hadden echter niet het gewenste effect en de uitwijk naar alternatieve diensten gaat nog steeds door. 

WhatsApp gaat nu een stap verder en heeft de datum, waarop de nieuwe privacyvoorwaarden in zouden gaan, verschoven naar 15 mei. Het bedrijf zegt de deadline te hebben verlengd vanwege de verwarring en misinformatie rondom de wijzigingen in de privacyvoorwaarden. Het wil gebruikers de tijd geven de nieuwe wijzigingen rustig door te nemen en meer duidelijkheid geven rondom de privacy- en beveiligingsregels.

De Facebook-dochter laat weten dat de wijzigingen slechts nieuwe opties geeft aan mensen die WhatsApp gebruiken voor zakelijke doeleinden en dat het niet meer data deelt met Facebook dan dat het nu al doet. 

De nieuwe voorwaarden gelden overigens niet voor iedereen. De gegevens van Europese gebruikers worden weliswaar gedeeld met Facebook, maar het social mediabedrijf mag deze gegevens niet delen met andere Facebook-bedrijfsonderdelen.

Bron: WhatsApp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*