'Nvidia stelt GeForce RTX 3080 Ti voor onbepaalde tijd uit, wegens schaarste'

45 reacties

Nvidia heeft afgelopen dinsdag de GeForce RTX 3060 non-Ti aangekondigd, tijdens de Consumer Electronics Show. Gamers Nexus zegt dat de RTX 3080 Ti echter voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Dat zou komen door het ernstige gebrek aan voorraden, dat zowel Nvidia als AMD treft. In de reacties onder Nvidia's livestream en in de bijbehorende chat is de hoeveelheid gefrustreerde reacties op de tekorten ongelofelijk groot. Gamers Nexus claimt van Nvidia's add-in-boardpartners te hebben gehoord dat de vermeende Ti-kaarten mede hierdoor voor onbepaalde tijd worden uitgesteld.

Er gaan al sinds de lancering van de eerste RTX 3000-videokaarten geruchten over varianten met meer geheugen dan de versies die oorspronkelijk aangekondigd zijn. Inmiddels zijn de handelsmerken ook aangevraagd bij de Euraziatische Economische Commissie, maar aangekondigd zijn ze nog niet.

Erg opvallend aan de meest betaalbare Ampere-videokaart van het moment is dat hij is voorzien van 12 GB gddr6-geheugen. Dat is meer dan de RTX 3060 Ti, die het met 8 GB moet doen en er boven geplaatst wordt. Het is zelfs meer dan de RTX 3070 en RTX 3080, die respectievelijk 8 GB en 10 GB hebben. Daarnaast liggen de prestaties van de RTX 3060 Ti opvallend dicht bij die van de RTX 3070. Het is dus duidelijk dat er inderdaad wordt gewerkt aan varianten die meer vram moeten hebben en/of krachtiger zijn, wellicht voor een relatief vergelijkbare prijs.


De RTX 3060 is een grote verbetering ten opzichte van de GTX 1060, maar hij is ook erg vergelijkbaar met de RTX 3060 Ti. Tabel afkomstig van Anandtech.

Bron: Gamers Nexus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*