Bug in Windows 10 Insider Preview-build maakt x64-emulatie op arm-apparaten onmogelijk

8 reacties

Microsoft heeft in december de mogelijkheid toegevoegd om x64-programma's op apparaten met Windows 10 on Arm te draaien, aan de hand van emulatie. Deze build heeft het nummer 21277 en is beschikbaar gekomen voor de Dev Channel. Helaas zijn er met een nieuwe build problemen ontstaan, waardoor het emuleren van dergelijke software niet meer mogelijk is.

De nieuwe build genaamd Build 21292.1010 (of KB4601937) blijkt roet in het eten te gooien voor emulatie. Microsoft zegt dat het ontstaat door er een probleem is met de manier waarop de update geïnstalleerd wordt. Verder zegt de softwaremaker weinig over het probleem. Er is een manier om het op te lossen, en bovendien heeft de oplossing relatief weinig nadelen.

Bij het deinstalleren van KB4601937 moet x64-emulatie namelijk gewoon weer werken. Microsoft verklaart dat de update die het probleem veroorzaakt 'niets nieuws toevoegt en dat het is ontworpen om de nieuwe servicing pipeline testen'. Dat betekent dat er wordt getest of cumulatieve updates zonder al te veel problemen geïnstalleerd kunnen worden.

Wel is er in de problematische os-versie een elftal bugfixes aanwezig, die vooral te maken zouden hebben met het oplossen van problemen rondom prestaties en de taakbalk. Deze problemen moeten zijn ontstaan na installatie van een Insider-build van 6 januari.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*