Vouwbaar Xiaomi-toestel in het wild gespot: de Chinese Galaxy Fold?

5 reacties

Al meermaals zijn er geruchten rondom een vouwbare smartphone van Xiaomi voorbij gekomen. Daarbij ging het tot nu toe steeds over een apparaat dat op twee plekken kon vouwen met het scherm aan de buitenkant, zoals begin 2020 in een video te zien was. Nu gaat er wederom beeldmateriaal van een vouwbare Xiaomi rond op het internet, maar dan van een heel ander design.

De foto's tonen namelijk een toestel dat aardig lijkt op de Galaxy Z Fold 2 van Samsung, met een scherm van meer tablet-achtig formaat wanneer het is uitgevouwen. Het beeld is afkomstig van het Chinese sociale netwerk Weibo, al is de oorspronkelijke post waarin ze verschenen inmiddels verwijderd.

Op het display is te zien dat het apparaat op MIUI 12 draait. De relatief dikke behuizing rondom het scherm is vermoedelijk een case, die het uiterlijk van de telefoon voorlopig geheim moet houden. In het midden valt vooral één ding erg op: er zit een flinke naad in het display, die een zichtbare vervorming als gevolg heeft. Dit is iets waar de meeste naar binnen vouwende toestellen last van hebben, en Xiaomi heeft er blijkbaar nog geen oplossing voor gevonden.

Ten slotte is er geen uitsparing zichtbaar in het display, dus waar de frontcamera zich op deze vouwtelefoon bevindt is voorlopig nog een raadsel. Mogelijk is hij verwerkt in een pop-up vanuit de behuizing, al lijkt de case daar geen gleufje of dergelijke voor te hebben. Een andere optie is dat hij ergens onder het scherm verwerkt zit — dit is iets waar Xiaomi al langer mee bezig is, en wat het naar eigen zeggen dit jaar in massaproductie wil nemen.

Bronnen: MyFixGuide (van Weibo), Xiaomi (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*