Apple's marktaandeel true in-ear oordoppen zakt in Q3 2020 van 35% naar 29%

17 reacties

Op basis van marktaandeelcijfers over het derde kwartaal van 2020 gelooft marktanalist Counterpoint dat de markt voor true wireless oordopjes met 83% zal stijgen naar 238 miljoen stuks. Het aantal leveringen van Apple's modellen is minder hard gegroeid, waardoor Apple's marktaandeel stevig is gedaald. Ondanks deze forse daling heeft Apple nog steeds een ruime voorsprong op de concurrentie.


Afbeelding afkomstig van Counterpoint

Van de gehele markt voor wearables zijn de echt draadloze oordopjes verantwoordelijk voor ruim de helft van de leveringen. In de hearables-wereld heeft Apple het marktaandeel ten opzichte van het voorgaande kwartaal zien verlagen van 35% naar 29%. Dit is nog altijd meer dan het dubbele van de 13% van Xiaomi, de nummer twee op de lijst.

De sterke groei van de hearables-markt zou mede worden veroorzaakt door het verdwijnen van audio-poorten op apparaten en een groei van mediaconsumptie. Apple zou ondanks een hoge gemiddelde verkoopprijs sterk hebben gepresteerd en ook Samsung's oordoppen zouden consequent worden verkocht. Het zijn echter de budget-modellen van onder de 50 en 20 dollar die verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van geleverde in-ear oordoppen in Q3 2020.


Afbeelding afkomstig van Counterpoint

Xiaomi is daarvan een goed voorbeeld. Deze fabrikant heeft zijn marktaandeel van kwartaal op kwartaal zien groeien van 10% naar 13%. Ook Realme zou volgens de marktonderzoeker in 2021 hoge ogen kunnen gooien. Deze fabrikant heeft een marktaandeel van 2% maar zou sterk groeien.

Ondanks de sterke concurrentie vanuit het lagere segment verwacht Counterpoint dat de in-ears van Apple in staat zijn om Apple's taartpunt weer te vergroten. Dit zou samenhangen met het iOS-ecosysteem en de introductie van een meer betaalbare versie van de Airpods Max en een nieuwe iteratie van de Airpods  en de Airpods Pro.

Bron: Counterpoint


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Apple AirPods

Apple AirPods

  • In-ear
  • Draadloos
Niet verkrijgbaar
Excellent Apple AirPods Pro White

Apple AirPods Pro White

  • In-ear
  • Draadloos
  • Ruisonderdrukkende koptelefoon
  • Microfoon geïntegreerd

159,00 €

8 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*