VS scherpt maatregelen tegen Huawei nóg verder aan, trekt handelslicentie met Intel in

17 reacties

Persbureau Reuters schrijft dat de Amerikaanse regering verdere maatregelen richting Huawei heeft genomen. Naar verluidt zouden van vier bedrijven acht licenties zijn ingetrokken, waaronder die van Intel en flashfabrikant Kioxia. Dit zijn licenties om aan Huawei te mogen verkopen. Daarnaast zou de Trump-administratie voornemens zijn tientallen aanvragen voor dergelijke licenties te weigeren.

Bedrijven die de 'intentie om te weigeren'-kennisgeving hebben ontvangen hebben 20 dagen de tijd om daarop te reageren. Het Ministerie van Handel heeft 45 dagen de tijd om eventuele wijzigingen aan te brengen, daarna is het besluit definitief. Tegen dit besluit kan vervolgens binnen 45 dagen beroep worden ingesteld.

Sinds mei 2019 staat Huawei in de VS op de "entiteitenlijst" van de handelsafdeling waardoor aan Huawei geen Amerikaanse goederen of technologie geleverd mogen worden. Hiervoor waren er al 150 licenties in behandeling met een gezamenlijke waarde van 120 miljard dollar. De behandeling van deze aanvragen stond stil.

Volgens een bron van Reuters konden de agentschappen het niet eens worden of de aanvragen verleend moesten worden of niet. In de tussentijd zijn er nog eens voor een gezamenlijke waarde van 280 miljard dollar aan licentie-aanvragen bijgekomen. Na de nieuwe maatregel is de kans groot dat ze zullen worden afgewezen, aldus Reuters bron.

Huawei heeft nog niet gereageerd op de aangescherpte maatregelen. Binnen enkele dagen treedt Joe Biden aan als president van de Verenigde Staten, het is afwachten of de harde lijn richting Huawei wordt voortgezet.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*