Nvidia wijzigt stilletjes vereisten G-Sync Ultimate-certificatie

6 reacties

Nvidia heeft twee jaar geleden zijn G-Sync Ultimate-certificaat voor gamingmonitoren onthuld. Het voornaamste verschil tussen G-Sync en de Ultimate-variant is het gebruik van hdr. Zo moest een dergelijk display beschikken over een helderheid van minstens 1.000 nits.

Vorige week zijn tijdens de CES-beurs drie nieuwe G-Sync Ultimate-schermen onthuld, waarvan er twee niet aan deze voorwaarde voldoen. Zo bieden de aangekondigde monitoren van LG en MSI slechts een maximale helderheid van 600 nits. De techwebsite PC Monitors heeft ontdekt dat Nvidia recent de vereisten van de specificatie heeft aangepast. 


De PG32UQX van Asus is de enige nieuwe Ultimate-monitor met een helderheid van >1.000 nits.

De WebArchive-versie van Nvidia’s website toont namelijk aan dat de term ‘lifelike HDR’ sinds december wordt gebruikt, in plaats van de minimale eis van 1.000 nits. De wijziging maakt het niet eenvoudiger voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe monitor, aangezien het verschil tussen G-Sync en G-Sync Ultimate niet meer duidelijk is. Daarnaast zijn de specificaties van G-Sync Ultimate nooit volledig onthuld.

         
De WebArchive-versie van 26 november (links) naast de huidige G-Sync-webpagina.

Bron: Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*