Sponsored: Win een van de vijf Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free's

38 reacties

Wie staat er voor de deur? Is het een pakketbezorger, familie, een collectant of een ongenode gast? Er gebeurt van alles bij je voordeur. Daarom is het goed om een oogje in het zeil te kunnen houden. De Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free is de perfecte oplossing om je voordeur in de gaten te houden. De videodienst die bij de deurbel hoort, biedt bovendien de mogelijkheid om tot 30 dagen in het verleden beelden terug te kijken. 

Arlo is misschien niet zo’n bekende naam als Google of Ring. Het bedrijf is gespecialiseerd in digitale beveiligingsoplossingen en maakt geen deel uit van een groot internetbedrijf. Arlo is echter onderdeel van het in bewakingsdiensten gespecialiseerde VeriSure, dat we in onze contreien kennen onder de naam Securitas. De Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free is een volledig draadloze cameradeurbel

De Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free is misschien wel de makkelijkste deurbelcamera om te monteren, want er zijn helemaal geen kabels nodig. Dankzij de accu heb je alleen een (elektrische) schroevendraaier nodig om aan de slag te gaan. Je eigen 2,4GHz-wifinetwerk moet voor de verbinding met het internet zorgen. Een impressie van de installatieprocedure en de app.

Om aan de slag te gaan moet je niet alleen je schroevendraaier uit de kast pakken, maar ook de accu van de Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free opladen. Daar heeft Arlo een heel slimme oplossing voor gevonden: de accu is voorzien van een Micro-USB-aansluiting. Je hoeft dus geen speciale lader in huis te hebben; een standaardkabeltje is voldoende om de accu in een paar uur volledig op te laden. Een volledig opgeladen accu biedt een werktijd van zes maanden.


De accu kun je via Micro-USB opladen. 


Het ledje geeft aan wanneer de accu opgeladen is 


Na het opladen en inklikken van de accu kun je aan de slag en het apparaat monteren. In de doos vind je een extra frame om de slimme deurbel onder een hoek te kunnen monteren. Arlo adviseert de camera op ongeveer 122 centimeter hoogte te plaatsen.  Het monteren verloopt heel simpel en dat geldt ook voor de installatieprocedure. 

 

De installatie komt feitelijk neer op het opladen van de accu en het monteren van de cameradeurbel, waarna je hem verbindt met je 2,4GHz-netwerk.


Het is een groot voordeel dat deze camera draadloos is. Gewoonlijk heb je voor een videodeurbel een extra krachtige transformator nodig. Die ontbreekt in de meeste huizen, en dat maakt de installatie vaak ingewikkeld. De koppeling met je netwerk is eenvoudig, selecteer een 2,4 GHz-netwerk en geef je wifi-wachtwoord. De app maakt er een qr-code van en als je deze voor de camera houdt, wordt de koppeling met het internet geregeld. 

De app neemt je stap voor stap mee om de deurbel aan te sluiten. Heb je nog een bestaande bel, dan kan hij daarmee verbonden worden met behulp van het meegeleverde kabeltje. Dan is het systeem dus niet helemaal draadloos. Zonder dat kabeltje kun je de cameradeurbel koppelen aan de app en hoor je geen bel, maar speelt je telefoon een geluidje af om te laten weten dat er iemand aan de deur staat. In een bestaande Arlo-omgeving met een Arlo Hub en Arlo Chime kan het apparaat aan die draadloze deurbel worden gekoppeld. 

De camera is voorzien van een groot aantal slimme functies. Die kun je zowel via de app voor iOS en Android, als vanaf je pc via het web bedienen. Er zitten geen gezichtsherkenningsfuncties in, dus met de privacy zit het wel snor. Wel is het mogelijk om mensen, voertuigen, dieren en pakketbezorgers te herkennen met de deurbel. De camera biedt een prima blikveld bij je voordeur.

Ook in het donker...

In de app is het ook mogelijk om activiteitszones te bepalen. Dat is vooral relevant als je voordeur direct aan de straat grenst en je niet gewaarschuwd wil worden als er iemand langsloopt. De deurbel biedt in tegenstelling tot een standaardbel de mogelijkheid om tweeweg te communiceren. Een persoon aan de voordeur kan met jou spreken en jij kunt terugpraten. Dat kan handig zijn om een koerier bijvoorbeeld te vragen een pakje bij de buren af te leveren of op een bepaalde plek in je tuin achter te laten. 


De app laat je activiteitszones aanmaken.

Standaard laat de deurbel ledjes oplichten als beweging wordt gedetecteerd. Zo wordt voor de bezoeker duidelijk waar de knop van de deurbel zich bevindt. In noodgevallen is het ook mogelijk om direct een vriend te laten bellen. Dat kan handig zijn om een buurman of buurvrouw te waarschuwen als er wat aan de hand is en jij even buiten de deur bent. Om onwelkome gasten af te schrikken, is er ook een krachtige sirene ingebouwd. De camera biedt nachtzicht (850 lumen infrarood), een resolutie van 1536x1536, hdr en 12x digitale zoom. De lens zorgt voor een blikveld van 180 graden. Voor de video-oproep wordt gebruikgemaakt van het SIP-protocol.

De Arlo Esssential Video Doorbell Wire-Free wordt vast gemonteerd aan je deurpost en kan alleen worden verwijderd door een klein pinnetje aan de bovenkant in te drukken.

 
De deurbel kun je demonteren door een pinnetje aan de bovenzijde in te drukken


Wil jij deze slimme deurbel testen? 
Wij stellen vijf Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free-camera’s ter beschikking en jij maakt kans een ervan te winnen. Daarvoor moet je deze vragen beantwoorden. Als jij als een van de winnaars wordt geselecteerd, krijg je de cameradeurbel toegestuurd, waarna je binnen twee weken na ontvangst een uitgebreide productervaring op Hardware Info schrijft. 

Je kunt deelnemen aan deze actie van 19 januari tot 21januari 2021 08:00 uur. 
Op deze actie zijn de standaard voorwaarden van Hardware Info van toepassing.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell Black

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell Black

185,84 €

2 winkels
Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell White

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell White

185,84 €

3 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*